Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak
Selam ben bir konuda fikrinizi alacaktım.bilgilendirirseniz sevinirim.
bı konu sebebiyle savcılıkta ıfade verdım.Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymaktan evıme mahkeme kağıdı geldi.acıklamada şüphelinin yani benım süphelinin üzerine atılı suclamayı kabul ettıgı ve tum evrak kapsamından anlasılmakta...üzerine atılı suctan yargılanmasının yapılarak eylemıne uyan ve yukarıda belırtılen sevk maddelerı geregınce cezalandırılmasına karar verılmesı kamu adına talep ve ıddıa olunur yazıor
deliller : iddia süpheli ifadesi müşteki ve mağdure beyanları internet verileri
sevk maddesi : türk ceza kanunu 136,53 mad.
hıc sabıkam yok savcılıkta pısmanım sınır anında oldu dıe belırttım subatta mahkemem var fıkırlerınızle bana yardım edermısınız cezası nedır.
Re: Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak
Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme
Madde 136 - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma
Madde 53 - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.
(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.
(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.
(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
(5) Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet hâlinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Bu hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla sadece adlî para cezasına mahkûmiyet hâlinde, hükümde belirtilen gün sayısının yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Hükmün kesinleşmesiyle icraya konan yasaklama ile ilgili süre, adlî para cezasının tamamen infazından itibaren işlemeye başlar.
(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet hâlinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.
Burda sevk maddelerinizin açıklamalarını okuyabilirsiniz.Bir avukat tutarak,kendinizi profesyonel olarak savunmanızda yarar var.
bilgilendırme ıcın tskr ederım bu maddelerı daha once okumustumm ama bunlardan hıc bısı anlamadım o yuzden bole bı konu acmak ıstedım yanı kesım cezam ne olur olun bılmek ıstedımm su an kendımı hapıs cezası olarak odaklandırdım butun hayatım alt ust oldu o yuzden ceza hakkında ne bılgı verırmısın yada paara cezasına donusebılırmı bazıları dıor hakım uyarır kızar nasıhat eder yollar dıor bazıları hapıs dıor .
Hukukta 100% kesinlik yoktur. Ne desek yalan olur...
Ayrıca sizin -sinir anımda oldu pişmanım- demeniz de yeterli bir sebep değildir. Bir kimsenin üzerine atılı suçtan beraat etmesi için ya onbir yaşından küçük olması yada akıl hastası olması gerekmektedir. Yani temyiz kudretine-akli melekelere sahip olmaması- anlamındadır.
Sevgili nikon'un da dediği gibi profesyonel bir yardım almanızı öneririm.
Saygılar.
bılgılerın ıcın saol ama ben sucumu savcılıkta kabul ettım saten benım yaptıgımda bılınıoordu profosyonel destek nekadar ıse yarayabılır.
Alıntı:
Ozkan Yildiz rumuzlu üyeden alıntı
Selam ben bir konuda fikrinizi alacaktım.bilgilendirirseniz sevinirim.
bı konu sebebiyle savcılıkta ıfade verdım.Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymaktan evıme mahkeme kağıdı geldi.acıklamada şüphelinin yani benım süphelinin üzerine atılı suclamayı kabul ettıgı ve tum evrak kapsamından anlasılmakta...üzerine atılı suctan yargılanmasının yapılarak eylemıne uyan ve yukarıda belırtılen sevk maddelerı geregınce cezalandırılmasına karar verılmesı kamu adına talep ve ıddıa olunur yazıor
deliller : iddia süpheli ifadesi müşteki ve mağdure beyanları internet verileri
sevk maddesi : türk ceza kanunu 136,53 mad.
hıc sabıkam yok savcılıkta pısmanım sınır anında oldu dıe belırttım subatta mahkemem var fıkırlerınızle bana yardım edermısınız cezası nedır.
Alıntı:
bilgilendırme ıcın tskr ederım bu maddelerı daha once okumustumm ama bunlardan hıc bısı anlamadım o yuzden bole bı konu acmak ıstedım yanı kesım cezam ne olur olun bılmek ıstedımm su an kendımı hapıs cezası olarak odaklandırdım butun hayatım alt ust oldu o yuzden ceza hakkında ne bılgı verırmısın yada paara cezasına donusebılırmı bazıları dıor hakım uyarır kızar nasıhat eder yollar dıor bazıları hapıs dıor .
Alıntı:
bılgılerın ıcın saol ama ben sucumu savcılıkta kabul ettım saten benım yaptıgımda bılınıoordu profosyonel destek nekadar ıse yarayabılır.
Lütfen Türkçe yazarmısınız?( Cümlelere büyük harfle başlamak,harfleri yutmamak...)
Alıntı:
Çok iyi bir savunma sanığın alehine değil lehine olur. Hukuki destek alınmasının hakimlerin nezdinde her zaman iyi olduğunun düşüncesindeyim.
Saygılarımla...