-
İzin Hakkı Talebi
Merhaba, iş yerimden 22.10.2008 tarihinde noter huzurunda düzenlenmiş İş akdi feshi bildirimi geldi 42 gün ihbar süresi başladığını bildiriyorlar benim sormak istedigim ben 26.11.2005 tarihinde işe başladım ve 42 gün ihbar sürenin sonu yani işten ayrılma tarihim 04.12.2008 olacak bu çalışma süremde 2 kere onbeşer gün izin kullandım şimdi 26.11.2008 tarihinde sonra benim üçünü izin hakkım oluyormu olmuyormu?
-
Re: Izin Hakki Talebi
-
-
merhaba yukardaki yazımda sormayı unuttuğum bir sorum daha olacak. izin hakkımın olduğunu söylediniz fakat işe ilk giriş tarihi olan ( 26.kasımın) 22.10.2008 tarihinde başlayıp 04.12.2008 tarihinde bitecek olan ihbar suresinin içine denk geldiğinden yinede 14 gunluk üçüncü izin kullanma hakkım olacakmı bundan emin olmak istiyorum.cevabınız için peşinen teşekkürler,
-
İhbar süresinin sonunda iş akdiniz sona erer.İş akdiniz sona erdiği tarihe kadar,
- İkramiye veriliyorsa çalışanlara siz de hak kazanırsınız
-yakacak yardımı yapılıyorsa siz de hak kazanırsınız,
son izin hak ediş tarihinizden itibaren 1 tam yıl çalışmanız varsa ücretli izne hak kazanırsınız.
Şu anda size bildirim yapılmış durumda,feshin gerçekleşme tarihi bildirim süresinin dolduğu tarihtir.
O tarihe kadar yeni bir çalışma yılını doldurduğunuz için ,doldurduğunuz çalışma yılına ait izin hakkınız doğar.
-
Merhaba,şirketim 3.izin hakkım olmadığını söyledi sebeb olarak 3.senemi ihbar süremin içinde doldurduğum içinmiş.Mahkeme açmam için nereye başvurmam gerekiyor acaba.teşekkür ederim.
-
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunarak durumun tesbit edilmesini sağlayabilirsiniz.
İş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Ancak kullanamadığınız hak kazandığınız izinlerin ücret ödemesi sözleşmenin sona ermesi durumunda yapılabileceğinden 4.12.2008 olan sözleşme sona erme tarihinden önce bu ödemenin yapılmasını talep edemez,ödenmeyecek olduğu söylendiği için dava açamaz,şikayet edemezsiniz.
Bugün itibariyle bir çalışma yılını daha tamamlamış olduğunuzdan yeni izin hakkınız doğmuş olur.