Haklıyken haksız konuma düşermiyim?
Merhaba Değerli Arkadaşlar;
İstanbul da bir işyerinde 700 YTL maaş ile çalışmaktaydım.(Resmi kayıtlarda ücretim asgari ücret olarak görünüyor) İşveren çalıştığım bölümün küçültüleceğini bahane ederek maaşımı asgari ücrete düşürdü. Kabul etmedim. O zaman istifa et. Hiç bir hakkını ödemiyorum dedi. Ben de iş akdimi feshettim. İşveren de benim feshimi feshetti ))))). Benim feshimden sonra 3 gün rapor tutturdu işe gelmedin diyerek iş akdimi feshetti. Benim dava açacağımı düşünerek bilirkişi getirip benim işyerini zarara uğrattığıma dair saçma sapan rapor tutturmuş. Aniden işten çıktın bizi fuar hazırlıkları öncesi zarara uğrattın diye rapor tutturmuş. Bu işyerinde 200 çalışan var. Ben burada 5 yıldır fazla mesai ücreti almadım.Günde 10 saat çalıştım.Cumartesi günleride yarım gün çalıştım. Son aldığım duyumlara göre işyeri ya iflas açıklayacak yada isim değişikliğine gidecek.
Değerli arkadaşlar şu sorularımı cevaplarsanız çok teşekkür edeceğim.Çünkü çok araştırdım net cevaplar alamadım.
1-Bu duruma göre hangi haklarımı nasıl alabilirim?
2-İşveren de beni zarara uğrattın diyerek dava açabilir mi? Dava açarsa sizce ne olur? Yani haklıyken haksız konuma düşermiyim? 3 kuruş hakkımı alacağım diye 10 kuruş zarar ödetirler mi?
3-İşyerinin kapanması veya isim değişikliği bana ne kaybettirir? Karşımda muhatap bulamaz ortada kalırmıyım? İsim değişikliğinde davayı kazansam bile alacaklarımı tahsil edemez birde boş yere masraf ödermiyim?
4-Bu durumları Çalışma Bakanlığına veya bölge çalışma müdürlüklerine bildirmelimiyim? BUradan ne sonuç çıkar?
Vereceğiniz cevaplara şimdiden çok teşekkür ediyorum.