75 yaşındaki bir insan devlet hastanesinden mülk satışı yapması için rapor alması gerekirmi
75 yaşındaki bir insan mülk satışı yapabilirmi devlet hastanesinden mülk satışı yapması için adli dengesi yerinde olduğuna dair rapor alması gerekirmi rapor almadan yapılan mülk satışında mirascıları tapu iptali isteyebilirlermi beni aydınlatırmısınız saygılar
Re: 75 yaşındaki bir insan devlet hastanesinden mülk satışı yapması için rapor alması gerekirmi
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
75 yaşındaki bir insan mülk satışı yapabilirmi devlet hastanesinden mülk satışı yapması için adli dengesi yerinde olduğuna dair rapor alması gerekirmi rapor almadan yapılan mülk satışında mirascıları tapu iptali isteyebilirlermi beni aydınlatırmısınız saygılar
sağlık raporunu, tapu sicil müdürleri mal sahibinin akli melekesinin yerinde olmadığı kaanatinde ise isterler, akli melekesinin yerinde olduğunu düşünüyorsa istemezler ama tüm tapu sicil müdürleri eminimki 75 yaşında bir malik için bu raporu isteyecektir ve almalısınızda bence, yazdığınız gibi ileride murisler hak talep edebilir....
Re: 75 yaşındaki bir insan devlet hastanesinden mülk satışı yapması için rapor alması gerekirmi
Bu benim başıma geldi Yalnız şuna dikkat etmek zorundasınız Akli melekesinin yerinde olup olmadığına dair aldığınız rapor tarihi ile satış tarihinin aynı olması gerekiyor Zaten tapuda size bunu izah edeceklerdir Aksi takdirde Yarın birgün mirascıları varsa dava açıp satışı iptal ettirebilirler Buna çok dikkat edin derim