Kullanmadığım kredi kartıyla atm den para çekilmiş
Uzun süredir word card kullanıyorum.Ödemelerimi düzenli yapmaktayım.Geçen sene benim isteğim dışında Word Travel Clup ismiyle adlandırılan bir kart tarafıma gönderildi.Kartı kullanmak istemediğim için cüzdanımda bir kenara attım ve hiç kullanmadım.Şifremide almadım.15 Ekim tarihinde bu karttan bana ekstra bilgiler geldi ilk defa.Bir ay öncesinde 3 gün arayla aynı Atm den limit kadar para çekilmiş.(toplam 3000 ytl)Ben kartımın kaybolduğunu ancak o gün farkedebildim.Hemen bankaya gidip bir dilekçe yazdım.Kartın benim tarafımdan kullanılmadığını belirttim.Banka parayı ödememem gerektiğini söyledi.Aynı gün içinde karakola gidip suç duyurusunda bulundum.Banka tarafından dün borcumu ödemediğim gerekçesiyle arandım.Kendilerine durumu anlattım.Ancak borcu ödemem gerektiğini söyledim.Bugün Cumhuriyet savcılığı tarafından Atm den çekim saatlerindeki kamera görüntülerinin istendiğini, ancak bankanın görüntüleri 7 gün muhafaza ettiğini ve görüntüleri sildiklerini öğrendim.Nasıl bir yasal süreç işletmem gerektiğini bilemiyorum.Bana bu kartı herhangi bir sözleşmede imzam olmamasına rağmen gönderen ve güvenlik kamera görüntülerini bu kadar kısa süre için saklayan bankanın hiç mi suçu yoktur?
Re: Kullanmadığım kredi kartıyla atm den para çekilmiş
ATM den şifre kullanmadan para çekilemez.
Şİfresi alınmamış ve oluşturulmamış kart ile para çekilemez.
Sanırım sizin unuttuğunuz ve atladığınız hatanız var.
Cüzdanınız yerinde iken tek kartın kaybolması ve bu kartın alınmamış olduğunu söylediğiniz şifresi sizin aleyhinize gibi duruyor.
Üstelik bu kartın kaybolduğunu hesap özetinden sonra öğrendiğinizi söylüyorsunuz.
Sizin aleyhinize görünen konular bunlar.
Şİfre kullanmadan kredi kartı ile alışveriş yapalılabilir,pos makinasından tam şifreyi girerken iptala basınca ödeme mumkun malesef,ama nereden alışveriş yapıldığı bellidir,bankaya ibraz edin,zaten 3 kere bankaya gittiginizde derdiniz halolur,sakın bankacılara sinirlenmeyin tam tersi nazik olun temiz giyinin kravatlı filan,zaten banka anlıyacaktır sizin o parayı kullanmadığınızı saygılarımla..
Benim kartla malesef alışveriş yapılmamış.Atm den 3 gün arayla para çekilmiş.Kredi kartımı çaldığından şüphelendiğm birisi var ama malesef bunu ispatlamak çok zor sanırım.Sabıkası olup olmadığını bilmiyorum ama o kişinin.Olabilirde.Beni en çok rahatsız eden bankanın güvenlik konusundaki zaafiyetinin göz ardı edilmesi.Şifre almak bu kadar kolay olmamalı.Yazılı bir beyan olmadan en azından şifre verilmemeli herkese.Cevaplar için tsk ederim bu arada.
Sayın ayevi75,
bankadan kredi kartı gelmeden önce geçici şifre gelir, daha sonra gelen kart( bildiğim kadarıyla YKB kart teslimini şubedeb yapıyor) ATm cihazına sokulduğunda önceden size ayrıca bildirilmiş olan geçici şifreyi ister.Geçici şifre girildiğinde ise hiç bir işlem yapmanıza izin vermeden şifre oluşturmanızı ister sistem.
Cüzdanınızın bir köşesinde hiç kullanılmadan uzunca bir süre bekleyen kartı bulan kişinin aynı zamanda geçici şifreyi de elegeçirmiş olması zzafiyetin bankada olmadığını kanıtlayacaktır.
Geçici şifre benim elime hiç geçmediki.Şifre karttan ayrı geliyor diye biliyorum.Ancak belirttiğim gibi şifre bana ulaştırılmadı.Kart iş adresime gelmişti.İmza karşılığı aldım.
Eminmisiniz nakit çekildiğin den ektreye bir bakın bir yanlışlık var,yeni kart gecici şifre ile gelir,kart makinaya soktuğunuzda yeni şifre ister,bu sureçte siz kartınızı başkasına vermediniz sürece para kimse cekemez,bahsettiğiniz banka kesinlikle bu konuda hassas yanlışı olmayan bir bankadır(kart parası haricinde) kontur alımında kart nakit çekim yazar unutmayın....saygılar.
2 ci bir husus mail order yontemi ile sadece kart numarası girerek nakit cekebilir birleşik bankalardan..veya kağıt doldurarak nakit cekebilir,ona şifre gerekmez.
Geçenlerde eşimin benim kartıma bağlı ek kartının süresi dolduğu için yenisini göndermişlerdi.Eski kullanılan şifrenin geçerli olduğu yazıyordu.BİM'den alışveriş yaptığımızda kart şifre sormadan ödemeyi yaptı.Eşim şu an kartını kullanmıyor.
Şifre sormadan da onay verildiğini bende ilk kez gördüm ve yaşadım.
Alıntı:
sidem rumuzlu üyeden alıntı
Geçenlerde eşimin benim kartıma bağlı ek kartının süresi dolduğu için yenisini göndermişlerdi.Eski kullanılan şifrenin geçerli olduğu yazıyordu.BİM'den alışveriş yaptığımızda kart şifre sormadan ödemeyi yaptı.Eşim şu an kartını kullanmıyor.
Şifre sormadan da onay verildiğini bende ilk kez gördüm ve yaşadım.