Engeli SSK çalışanların SSK durumu
benim ortepatik engelim var 22 yaşında erkeğim ve özel sektörde çalışıyorum babam asker emeklisi önceden onun üstüne kayıtlıydım şimdi çalışmaktayım 8 is günü üzerinden sigortalıyım 19.01.2007 tarihinde işe girmiştim o zaman 30 gün üzerinden yatıyordu sigortam ve o zaman babamın üzeineydim ssskdan karne açırmaya gerek duymadık 31.10.2007 tarinde işten çıktım 299 gün prim ödemesi vardı 2007 toplamında babam 2008 de emekli odu ben ise 03.09.2008 de part time 8 gün sigortalı olarak tekrar işe girdim babam emekli olduğu için beni kendi üzeine tekrar almak için başvurdu fakat sskdan çalışıyor gözüktüm için olmayacağını söylediler ve SSK dan karne açılması gerektiğini belirttiler SSK ya gittiğimizde ise karne açabilmek için 2008 yılının en az 30 iş gün prim yatırılması gerektiğini söylediler ama benim şuan hala 8 iş günü ekim-kasım-aralık yatsa bile 2009a geçeceğimiz için tekrardan bi sorun oluşuyo yani şuan sağlk karnem yok benim 2007 yılındaki 299 gün bi işe yaramıyomu ? bu problemi aşmam için ne yapmam gerek teşekkürler
Re: Engeli SSK çalışanların SSK durumu
İsteğe bağlı sigortalı olabilirsiniz.
Re: Engeli SSK çalışanların SSK durumu
ssk için isteğe baglı sigorta kalktı diye biliyorum bu durumda benim 8 gün lik sigortamı nasıl 30 tamamlarım normalde 4 ay beklemem gerekiyo