-
İhtarname
Herkese iyi akşamlar!
Nasılsınız?
Bu akşam itibariyle bir özel bankadan telefonla arandım ve 550 ytl borcum olduğu (ki doğrudur) ve pazartesiye kadar tamamını bir kerede ödemezsem ihtarname çekileceğini bildirdiler. Ama kendilerine bugüne kadar (211 gün geçmiş; bugüne kadar bir ay önce 50 ytl ve iki hafta önce 100 ytl yatırabildim) beni hiçbir şekilde aramadıklarını, haber vermediklerini söylediğimde yapabileceğimiz bir şey yok dediler. 350 ytl şimdi yatırsam geri kalanını daha sonra yatırsam dediğimde ise; o vakit 200 ytl için ihtarname çekilir dediler.
Merak ettiğim konu ise eğer borcun tamamını ödeyemezsem ya da bir kısmını ödersem süreç sırasıyla nasıl işler? Neler yapmaya hakkım var, nelere yok?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim!
-
Re: İhtarname
şimdi ödeyebildiğini öde,
ihtar geldiğinde de kalanı ödersin
-
Hocam bence ihtarnameyi bekleme hepsini öde kara listeye girme,ileriyi düşün 5 sene yasaklılar sınıfına giriyorsun.
kolay gelsin.
-
Diyelim ki 350 ytlyi yatırdım, peki geri kalan meblağa ihtarname geldiğinde avukat masrafları vb. ekleniyor mu? Bir de ihtarname geldiğinde süreç nasıl işliyor? İhtarname geldiği tarihten itibaren kaç gün içinde ödeme yapmam gerekiyor?
Selamlar
-
ihtarname ödeme süresi 7 gun içindedir,o süre zarfında mal beyanı bulunabilir süreyi 45 gun uzatabilirsin,bildiğim bu ama faiz ödenemiş borç a gunluk gelir.