Re: Evlilik Nedeniyle İşten Ayrılma Dilekçesi Nasıl Yazılır?
merhaba evlilik sebebiyle işten ayrılmak sadece bayanlara dair bir kanunmu yoksa erkeklerde faydalanabiliyormu bu kanundan mesela bende evlilik hazırlığındayım işyeriyle görüştüm tazminatımı veremiyeceklerini söylediler ne yapmam gerekli eşim iller bankasında ankarada çalışıyor bende manisada özel güvenlik şirketindeyim ne yapmam gerekir
Re: Evlilik Nedeniyle İşten Ayrılma Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Sadece bayan çalışan için tanınmış bir haktır evlilik nedeniyle fesih hakkı.
İşten ayrılma ve tazminat
Kadınlarda geçerli olan evlenirken işten ayrılma ve tazminat hakkı acaba erkekler içinde geçerlimi
Re: İşten ayrılma ve tazminat
konuda uzman değilim ama cevapsız kalmayın diye yazıyorum
"hayır..." hatta yeni yasa ile artık bayanlarda yararlanamayacak diye biliyorum.
Sadece evleilik nedeniyle işini bırakmak isteyen bayan işçinin böyle bir hakkı vardır. O da kanunda belirtilen şekil şartlarına tabidir.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Alıntı:
seca45 rumuzlu üyeden alıntı
Kadınlarda geçerli olan evlenirken işten ayrılma ve tazminat hakkı acaba erkekler içinde geçerlimi
Aslında benim eşim Ankarada iller bankasında çalışıyor şuan nişanlıyım ve yakın bir zamanda evlenecez benim tazminat hakkım hiç yokmu
Sn.seca45;
evlilik nedeniyle ayrılıp kıdem tazminatı alabilme şnsınız YOK!
Aynı soruyu defalarca açmaya hakkınız YOK!
Ben ozel bir bankada calışmaktayım. işlerimin yogunlugu, eve gec gelmem ve haftasonları calısmam nedenlerıyle eşim boşanma davası actı ve 12 senelik verilmiş emeğim sözkonusu oldugundan calışma konusundakı diretmelerimden boşandık. daha sonra 2,5 yasındaki cocugum ve yanlızlıgın verdiği sıkıntılardan dolayı tekrar denemeye karar verdık ve yaklasık 8 ay sonra evlendik fakat eşim hala işim konusunda sorunlar cıkartmaya devam ediyor
işten ayrılmaya karar verirsem bu konuda herhangı bır hak iddaa edebiliyor muyum? ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı alma sansım var mı? yoksa 12 seneyi sadece cope mi atıyorum?
iyi bayramlar diliyorum
saygılarımla,
EMEL
Emel Hanım,
Evlilik nedeniyle iş akdinizi sona erdirdiğinizi belirterek kıdem tazminatı talep edebilirsiniz, bunu da evlendiğiniz tarihten itibaren 1 yıl içerisinde yapmanız gerekir.
Saygılarımla.
Sayın Değirmenci
Öncelikle cok hızlı cevapladıgınız icin teşekkur ederim.
benim en buyuk sıkıntım bunu 6 sene once yapmamak sanırım,
ben bu hakkımı maalesef aynı eşle 8 ay sonra tekrar evlenip dilegetirmeye calışmam. yani işveren benim 6 yıllık eşim ile tekrar evlenmemden dolayı bu hakkımı elimden alabilir mi? yoksa bu hakkım ne olursa olsun baki mi?
teşekkurler