işe girerken imzalatılan kağıtların hukuki değeri varmıdır. yıllık izin kullandım, hiç bir alacağım yok, işten isteğimle ayrılıyorum gibi tarihsiz kağılar. yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
işe girerken imzalatılan kağıtların hukuki değeri varmıdır. yıllık izin kullandım, hiç bir alacağım yok, işten isteğimle ayrılıyorum gibi tarihsiz kağılar. yardımcı olursanız sevinirim
Genel olarak böyle kaıtlar imzalamışsanız işverenle aranızda özel bir hukuk yani tüm şartları kabul etmişsiniz demektir. Yani önce imzalayıp sonra ben işverene sorun çıkarayım anlayışı size yakışmaz diye düşünüyorum.
İkincisi genelde bu tip kağıtlar'a tarihler değişik kalemle atılır, tarihler arası uyumsuzluklar olur. Bu tip hatalar çok sık yapıldığından mahkemelerde kesin bir delil yerine geçmezler.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
İşe girerken imza edilen bu ve benzeri evrakın herhangi bir hukuki geçerliliği yoktur..Ancak burada ciddi bir ispat sorunu ile karşı karşıyasınız, söz konusu belgeleri işe girerken imzaladığınızı ispat edemez iseniz haklarınızı elde etmek için açacağınız davayı kaybetmeniz çok olasıdır.
aslında devlet bu işe el koymalı. böyle mantık olurmu. o zaman işçiye ben sigortamın yapılmasını istemiyorum diye kağıtta imzalat sigortasız işçi çalıştır. aynı mantık. devlet işçinin haklarını korumalı
Devlet kanun hazırlar,allah akıl verir.
Her ikisini de gerektiği gibi kullanamayana ne yapabilirsiniz ki?
( SSK sız çalışmayı seçme hakkı yoktur)
işşizlik diz boyu bide iş hayatını yeni tanıyanlar bir işe gireyimde gerisi sorun değil düşüncesinde at imzayı gitsin ya öyle yerler varki adamın imza ile böbreğini alırlar prensipli olun işinize gelmiyorsa imzalamayın herşeyi kabul etmek zorunda değilsinizki ama şartlar böyle ise katlanmak zorundayız düşüncesi ekmek parası davası iş hayatı sakal bıyık olmuş benim tavsiyem yasal haklarım saklıdır diye sözleşmeye ek yapmak ve zorunlu halde imzaladım demek başka çare yok işyeri onların emek bizim karar sizin okumadan park ücretini bile imzalamam