Re: 3 yıllık süre hakkında
Alıntı:
tr2023 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Eşimle (bayan) önümüzdeki ay anlaşmalı boşanma davamız var. Geçimsizlik, ağır hakaretleri ve bir çok nedenden dolayı evliliği yürütemeyeceğimize karar vermiştik. Bende bunun üzerine evden ayrılmıştım. Çocuğumuz yok, ev , araba, kısacası tüm varlıkları da kendisine bıraktım. Evden ayrıldıktan yaklaşık 2 ay sonra "sen davayı aç, bende kabul edeceğim" dedi ve bende anlaşmalı boşanma davası açtım. Ancak bugüne kadar sürekli olarak beni "sırf seni uğraştırmak için ben bu davaya gelmeyeceğim, gelsemde hiç bir şeyi kabul etmeyeceğim" diyor. Üstüne üstlük bir de mahkemeye "boşanma davasını kabul etmek istemediği" ne dair bir dilekçe vermiş. Ben bu aşamada, duruşma gününde durumumuzu bilen iki şahitle gidip , kendimi savunursam hakim ne karar verir. İddalarımı (kasıtlı olarak işi yokuşa sürmek istemesi, geçimsizlik ve hakaret) ispatlayacağım şahitlerde olduğu taktirde 3 yıl ayrılık mı verir yoksa diğer celseye mi erteler..
Görüşleriniz için teşekkürler...
Mahkemeye aklınıza estiği anda tanık götüremezsiniz. Hakim siizn açmış olduğunuz anlaşmalı boşanma davasına karşılık eşinizin yasal süresi içinde vermiş olduğu itiraz dilekçesini değerlendirecektir. Mahkeme günü geldiğinde eşiniz (yada vekili) ve siz (yada vekilizin) mahkemede olacaksınız. Savunma diye bir durum yok ceza davasında değilsiniz. Mahkeme günü durumunuzu ve ayrılma nedenlerinizi yazılı yada sözlü olarak iletirsiniz. Gerisi hakimin takdirindedir. Ya davanız çekişmeli olarak devam eder, duruşmalar sırasında iddialarınızı (geçimsilik ve anlaşmazlıklarınıza dair) ispat edersiniz, yada hakim saydığınız boşanma nedenlerini yeterli görmez devam der.. Mahkeme gününü bekleyin. Avukatınıza güvenin yoksada bir avukatınız olsun.. geçmiş olsun
İlginiz için teşekkürler,
İletmiş olduğu itiraz dilekçesi davadan 2,5 ay sonrasına ait . İtiraz süresinden oldukça sonra yani. Kasıtlı olarak işin yokuşa sürülmek istenmesi konusunda genel bir kanı varmıdır peki ? Benim "savunma" dan kastım, iddalarımı kanıtlayacak kişiler olması.
Sizin tanıklarınız ve sunduğunuz kanıtlar incelenir. Eşinizin savunması ve tanıkları dinlenir. Eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsanız boşanma kararı çıkar, yoksa boşanma talebi reddedilir.
Peki bu durumda , tanıklar arkadaş çevresinden olabileceği gibi aile içinden bireyler de olabiliyor mu ? Malum , herkezin paylaşamayacağı ve mahrem konular olduğu için , çoğu zaman olayların en yakın tanıkları aile yakınları olabiliyor. Bu nedenle sordum ?
olabilir. Yakın akraba olması tanıklık değerini düşürmez.
Ama tanıkların yalnızca bizzat gördükleri olaylar hakkındaki tanıklıkları önemlidir.
Başkalarından duydukları hakkındaki tanıklıkları işe yaramaz.
İlginiz için teşekkürler ,
Ben dava dilekçesini mahkemeye verirken , anlaşmalı olacağı için şahit belirtmemiştim. Şimdi eşim, "bu işi zorlaştırcam " deyip itiraz ettiğinden şahide ihtiyacım var. İlk duruşmaya gittiğimde derdimi anlatıp "şahitlerimde şu an burada dinleyebilirsiniz" desem uygun olur mu ?
Alıntı:
tr2023 rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkürler ,
Ben dava dilekçesini mahkemeye verirken , anlaşmalı olacağı için şahit belirtmemiştim. Şimdi eşim, "bu işi zorlaştırcam " deyip itiraz ettiğinden şahide ihtiyacım var. İlk duruşmaya gittiğimde derdimi anlatıp "şahitlerimde şu an burada dinleyebilirsiniz" desem uygun olur mu ?
İlk celsede tanık dinletmek istediğinizi dava gününden hakimle görüşerek hakime bildirin. Kabul ederse tanıkları getirin.
Hakim tanıkların dinlenmesini ikinci celseye bırakabilir.
Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Davadan bir gün önce gidip , hakimden görüş almam yeterli olacak anlaşılan...
Eşinizin size karşı hakaret ve küfürlerini duyan biri varsa tanık olarak dinletin der. Çünkü Onur kırıcı davranışlar boşanma sebebidir.
evli çiftler her ne olursa olsun birbirlerine hakaret ve küfür edemezler.