Satın alınan malın ödemesinin yapılmadığı iddiası
Öncelikle herkese merhabalar. Çok acil siz degerli hukukçularin yardimina ihtiyacim var. Ben suan hala ögrenimini sürdürmekte olan bir üniversite ögrencisiyim. Bundan yaklasik 3 yil önce evde kaldigim 4 arkadasimla ayni magazadan 4 adet baza aldik. Bunlardan 3'ünü benim kredi kartimla ödedik 1'ini de arkadasin kredi kartini kullanarak karsiladik. Bugün beni arayan magaza çok yüksek bir mebla talebi ile 1 adet bazanin ücretinin ödenmedigini iddaa etti. (Söyledikleri ücreti karsilayabilme sansim yok. Zaten zorluklarla okuyorum.) Magazaya gittigimde bazalarin tamaminin benim adima bilgisayara islendigini gördün. Senet imzalamadim ama faturaya imza atmis olabilirim. Magaza beni mahkemeye verse davayi kazanabilir mi? Yada ben diger arkadasin kredi karti ekstresini bankadan talep edip alsam bu durumdan kurtulabilir miyim? Bana 4 adet baza faturasi kesmislerse arkadasin ödemesi faturasiz duruma düsüyor. Bunu kullanarak biseyler çikartabilir miyim?
Yardimlariniz için simdiden tessekkürler!..
Re: Satın alınan malın ödemesinin yapılmadığı iddiası
Hepsi de kredi kartıyla yapılmış bir ödemede, işyeri sizi nasıl muhatap alıyor?
Yoksa kartını kullandığınız bankalar battı da,parasını tahsil edemedi mi?
İyi günler...
Hayir Bankalar hala faal. Magaza senet olmadigi halde mahkeme yolu ile tahsilat yapacagini söylüyor. Bu mümkün mü fatura yada benzeri bisey kullanarak? Fatura benim üzerime oldugu halde arkadasin kredi kart kullanim listesini alarak bu durumdan kurtulabilir miyim?..
Arkadaşının hesap ekstresinde,onun kartından geçtiğiniz tutar o firma adına görülecektir.O zaman mesele yok.Onu veya o alışverişle ilgili kart işlem slibini bulursanız hiç ses etme.Seni icraya vermeye kalkacaktır,gerçi o kadar salak olacağını sanmam ama, sen de icraya gidip icraya itiraz edersin.İtiraz edilen icra işleminde,icraya veren tarafından mahkemeye verilerek, alacağının haklı olduğunu ıspatlamak zorunda kalacaktır.O mahkemede; o dediğim belgelerden birini göstermeniz işi bitirir.Dava sırası sana gelir.
Bulamazsanız, bankadan o aya ait ekstreyi tekrar temin etmeye bakın.
Rahat yat.
İyi günler...
Çok tesekkür ederim yaa. Hakikaten çok rahatladim. Haksiz yere böyle bir kazanç elde etseler içime oturacakti. Çok çok tesekkürler emeklerinize saglik.
kartla ödeme yaptıysan, borcun yoksa, neden korkuyorsun ki,
konuyla alakam yok ama merakımdan soruyorum. bu firma dava açıp kaybettiği takdirde kendisine karşı dava açılan şahıs itibarının zedelendiğini (ya da başka bir şeyde olabilir.) öne sürerek manevi tazminat davası açabilir mi? eğer açabilirse bu durumda davayı kazanma şansı ne olur?
Evet ödemeyi kartla yaptim ama benim adima kesilen faturanin ödemesinin bir kismini arkadasin kartini kullanarak karsiladik. Bana fatura bile kullanilarak icra yoluna gidilebilecegi söylendi. Benim ödemeyi arkadasin kartiyla yapmis olmam birsey degistir mi? Mahkemede beni haksiz duruma düsürür mü?
Merakim bu.
Alıntı:
castoridae11 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkese merhabalar. Çok acil siz degerli hukukçularin yardimina ihtiyacim var. Ben suan hala ögrenimini sürdürmekte olan bir üniversite ögrencisiyim. Bundan yaklasik 3 yil önce evde kaldigim 4 arkadasimla ayni magazadan 4 adet baza aldik. Bunlardan 3'ünü benim kredi kartimla ödedik 1'ini de arkadasin kredi kartini kullanarak karsiladik. Bugün beni arayan magaza çok yüksek bir mebla talebi ile 1 adet bazanin ücretinin ödenmedigini iddaa etti. (Söyledikleri ücreti karsilayabilme sansim yok. Zaten zorluklarla okuyorum.) Magazaya gittigimde bazalarin tamaminin benim adima bilgisayara islendigini gördün. Senet imzalamadim ama faturaya imza atmis olabilirim. Magaza beni mahkemeye verse davayi kazanabilir mi? Yada ben diger arkadasin kredi karti ekstresini bankadan talep edip alsam bu durumdan kurtulabilir miyim? Bana 4 adet baza faturasi kesmislerse arkadasin ödemesi faturasiz duruma düsüyor. Bunu kullanarak biseyler çikartabilir miyim?
Yardimlariniz için simdiden tessekkürler!..
Her iki taraf da iyi niyetliyse elbet bir çözüm yolu vardır.
Mağazaya dördüncü bazanın arkadaşınızın kredi kartıyla ödendiğini söylediğinizde ne dediler? Her şeyi anlatmışsınız ama bunu söylememişsiniz.
Elbette ki, bu bazayı ödediğinizi belgeleyebiliyorsanız hiç bir sorun olmaz.
Arkadaşınızla irtibat halinde misiniz?
Mağazaya bu bazanın ödemesinin kime ait kredi kartıyla (hangi banka?) yaptığınızı söylediniz mi? Onların kayıtları kontrolü daha kolaydır. Kayıtlarda arkadaşınızın ödemesi görünmüyor mu?
İlamsız icra takibi şöyle işler:
Birisi çıkar, "castoridae11'in bana şu kadar borcu var" der, icra dairesine harcını öder, takibi başlatır. Size gelecek tebligatta kaç gün içinde itiraz etmezseniz borcun kesinleşeceği yazılıdır. (7 gün) Bu süre içinde itiraz etmez ve ödemezseniz hacze gelirler. İtiraz etmek için belge gerekmez. Ama haksız yere itiraz ederseniz karşı taraf itirazın kaldırılması davası açar ve %40 inkar tazminatıyla talep eder. O böyle bir alacağının olduğunu ispatlarsa %40 inkar tazminatının yanı sıra icra, mahkeme, avukatlık masrafları ve faiziyle almaya hak kazanır.
Doruyu söylemek gerekirse çok fazla muhattap bulamadim. Çok bisey söylemediler. Arkadasimla irtibattayim hala. Bankadan islemlere baslattik o aya ait ekstreyi alacagiz.