Re: Para iadesinin süresi
Alıntı:
SinemTasli rumuzlu üyeden alıntı
Teknik serviste olan bilgisayarım 30 iş gününü geçtiği için, Müşteri Hizmetlerini arayıp para iadesi istediğimi dile getirdim. Yaklaşık bir hafta sonra beni aradılar ve yeni ürün hakkında bilgi verdiler. Eğer yeni ürün istersem mailime gönderecekleri formu doldurup imzamı attıktan sonra onlara iletmemi istetiler ; fakat para iadesi istersem bunun 2 ay süreceğini söylediler. Araştırdım ,fakat bulamadım. Tüketiciye para iadesinin zamanını kim belirliyor ,böyle bir kanun var mı? Ya da nereleri okumam gerek? Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden Teşekküler
Herhangi bir hukuki girişiminiz olmadan firmanın size para iadesi yapma süresi gecikebilir hatta sizi oyalayıp en sonunda üreticiden onay alamadık deyip bir bahaneyle yapmayabilirler! Bence işi şansa bırakıp böyle beklemektense öncelikle satıcı firmaya durumu bildiren bir ihtarname gönderin. Sorununuzla ilgilenmezlerse eğer Notebook'un değeri 827 ytl altında ise tüketici sorunları hakem heyetine başvurun, üzerindeyse direk tüketici mahkemesinde dava açın ve talebinizi bildirin. Şayet 30 iş günü aşılmışsa davayı kesin kazanır ve icraya koyarsınız.
Saygılar...
Peki çok teşekkür ederim. Ama aklıma bir soru daha takıldı. Tüketici Haklarına baktığım zaman , eğer 15 gün içerisinde servis ürünü teslim edemiyorsa aynı özelliiklere sahip bir ürünü tüketiciye vermek zorundadır diyor ;fakat böyle bir şey yapmadılar.Gerçi ben de bilmediğim için böyle bir maddeyi habersiz yaşadım. Şimdi bunun için yani beni mağdur bıraktıkları ve projelerim vs gibi ödevlerimi sıkıntıyla yaptğım için manevi tazminat alınabilir mi? Bunu da tüketici mah. eğer başvurursam orada mı dile getireceğim .
Evet talepte bulunabilirsiniz tabiki.