-
İsli viski
Bugün köşe yazısı yazmak içimden gelmiyor. Beni bağışlayacağınızı umuyorum. :o
Köşe yazısı yerine siz sevgili okurlarımla biraz dertleşmek istiyorum. ;)
Ey sevgili okur, muhalif olmak nedir, nasıl bir şeydir bilir misin?
Muhalif, anarşisttir, başkaldırandır, saldırgandır, Don Kişot'tur. Muhalefet etmek mayasında vardır. Ancak muhaliflikten asla bir ikbal beklentisi yoktur. Bu nedenle burnu pislikten hiç kurtulmaz. Muhalif her teze karşı illa ki bir antitez üretir. Muhalefet ettiği muktedirler biraz akıllıysalar ortaya çıkan "sentez" ilerlemenin yolunu açar ve bu hal aslında muktedir olana da yarar sağlar. Ancak muktedir akıllı değilse, muhalif ceza alır, sürülür, hapis yatar, işkence görür ve hatta asılır. Bazıları, ardından "ömrünü boşa harcadı" derler. Aslında inanılanlar doğrultusunda dolu dolu yaşanmış bir ömürdür muhalifinki...
Bu ülke çok muhalif görmüştür ama fikirlerinden yararlanmayı bir türlü becerememiştir. Aç, işsiz kalmış, sürülmüş, hapis yatmış her görüşten, her alandan yüzlercesini hiç saymıyorum. Çizdikleri nedeniyle dergisi kapatılan, paranın gücü ile göz nuru yapıtlarına el konan karikatüristleri unuttuk bile...
Sınırda öldürülen edebiyatçısından, ülkesine bırakın yaşarken kendisi, mezarı bile hala giremeyen şairi, sanatçısı, sırf muhalif diye asılan gençlerine kadar hatırladıklarımız, yakın tarihimizin unutulamayan yüzkaralarıdır.
Muhalif, iktidar olana, güçlü ve muktedir olana itiraz eder, karşısına dikilir, başkaldırır, saldırırsa gerçekten muhalefet etmiş olur.
Güçlü olanın yanında, O'nunla birlikte, hangi alanda ve konuda olursa olsun güçsüze yapılan muhalefete, muhalefet değil, amiyane tabirle "yalakalık" denir.
Ancak belirtmem gerekir ki; bu ülke hamdolsun muhalifi bol bir ülkedir.
Gerçi "yeni hayat" ımız, yeni bir muhalif türü ortaya çıkarmıştır...
Konu ile bir alakası yok ancak bugün bir gazete haberi sayesinde yeni öğrendiğim ilginç bir şeyi sizinle de paylaşmak isterim :
Meğer Dünyayı kana bulayan Hitler'in saldırganlığının sebebi testislerinden birini kaybetmesi, yani tek testisli olmasıymış.
Neyse biz konumuza dönelim, yeni tür muhaliflerimiz önce "muktedirin p(m)aşası" modunda, O'nun ile can ciğer kuzu sarması iken, ya "tamamen duygusal" sebeplerle, ya da "isli viski" sayesinde muhalif olup, saldırganlaşabiliyorlar diyecektim, ancak içilen viskinin markasını öğrenince, bir "acaba " endişesi yaşamadım da diyemem.
Tali sker...
Ne dersin sevgili okur? Putin'in Gürcistan liderine atfettiği gibi, sürülmese, hapsolmasalar da, yeni hayatımıza giren böyle muhalifler "testislerinden tavana asılırlar mı" sence?
Hayır mı!!!... Öyleyse sözün özü:
"Gerçek muhalefet testis ister..."
Harun Gür Notu: Bu yazıda kadın erkek ayrımcılığı yapılmamıştır. Sadece argo bir terim kullanılmamaya çalışılmıştır.
-
Re: İsli viski
Bir okurunuz olarak, Allah sizin iyiliğinizi versin diyorum sadece...
Akşam akşam çok güldürdünüz beni... :o:p:)
Kadehimi gerçek muhaliflerin şerefine kaldırıyorum, yazınıza muhalif olduğumdan değil ama haaaaa... ;)