E-mailime hangi ip lerden girildiğini
Merhaba,sormak istediğim 2005 kasım ayından aralık 2007 tarihine kadar hotmail ve mynet adresime birisi tarafından girildiğini düşünüyorum arkadaşımın programcı arkadaşı tarafından hatta bu yüzden mynet adresimi 2007 yılında iptal ettim artı her iki adresimdede bulunan tüm maillerimi sildim bana ait birçok şeyi biliyor yazışmalarım ve resimlerim. 2005-2007 tarihlerinde mail adresime girilen ipleri tespit etme şansım olup olmadığı sormak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Re: e mailime hangi ip lerden girildiğini
Bildiğim kadarı ile telekom tarafından ip numaraları 4 ay süre ile kayıt altında tutuluyordu.
Bu süre şu an 2 yıl. Bu kesin. Daha önce 6 aydı. Ne zaman değiştirildi tam emin değilim ama 2 yıla çıkarılma süresi geçen seneden itibaren olması lazım. Daha yeni de değil. Yani 2007 senesine ait maillerden geriye dönük araştırma yapılabilir. Yalnız her mail firması karşı tarafa mail ip sini göndermiyor, gmail den mail atarsanız mail header larında ip adresi gözükmüyor, hotmail den atarsanız gözüküyor. Ama bir vatandaş olarak sizin bunları bilmeniz şart değil, gerekli mercilere başvurursanız onlar sanırım bu konuda daha bilgilidir ve header larda ip gözükmeyen mailleri de bulabilir. Kaldı ki sizin hesabınız hotmail mis. Fakat siz mailleri silmişsiniz, bu durumu zorlaştırabilir. Ama burada sizin merak ettiğiniz maillerin kimden geldiği değil, mail hesabına kimlerin girdiği. Sanırım böyle bir bilgiye hotmail ile erişmeniz mümkün değil, belki yasal merciler buna erişebilir.
Erdoğan Bey teşekkürederim.Evet ben kimin girdiğini öğrenmek istiyorum.
Erdoğan Bey teşekkürederim.Evet ben kimin girdiğini öğrenmek istiyorum.
Re: E-mailime hangi ip lerden girildiğini
Alıntı:
ufse rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,sormak istediğim 2005 kasım ayından aralık 2007 tarihine kadar hotmail ve mynet adresime birisi tarafından girildiğini düşünüyorum arkadaşımın programcı arkadaşı tarafından hatta bu yüzden mynet adresimi 2007 yılında iptal ettim artı her iki adresimdede bulunan tüm maillerimi sildim bana ait birçok şeyi biliyor yazışmalarım ve resimlerim. 2005-2007 tarihlerinde mail adresime girilen ipleri tespit etme şansım olup olmadığı sormak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Savcılığa suç duyurusunda buluabilirsiniz,
Hotmail microsoft a bağlı bir bölüm, mynet de zaten türk bir firma,ayrıntılı giriş kayıtlarının tutulup tutulmadığı sadece bu firmalardan öğrenilebilir.Onuda savcılık sadece alabilir eğerki varsa,size kayıtları direk vericeklerini sanmıyorum.
kolay gelsin
Savcılığa suç duyurusunda buluabilirsiniz,
Hotmail microsoft a bağlı bir bölüm, mynet de zaten türk bir firma,ayrıntılı giriş kayıtlarının tutulup tutulmadığı sadece bu firmalardan öğrenilebilir.Onuda savcılık sadece alabilir eğerki varsa,size kayıtları direk vericeklerini sanmıyorum.
kolay gelsin
Erdoğan Bey'in belirttiği saklanma süresi 2 yıl mı.
Email alırken kullanım sözleşmelerini okuyormusunuz ?