Adıma Benden Habersiz Hat Açılmış
Kamu da çalışan bir müfettişim ve 9 ay kadar önce avea bayisinden hat alırken kimlik fotokopimide aldılar. 3 gün önce karakoldan arandım ve çalıntı bir telefondaki mevcut hattın adıma olduğu söylenerek ifade için karakola çağrıldım. Benim numaram ile çalıntı telefondaki numara son iki hane hariç aynı.Yani,kimlik fotokopimle aynı bayi benden habersiz adıma hat açmış. aveaya tazminat davası açmayı düşünüyorum.Bu davayı direkt aveaya mı yoksa bayiyemi açmalıyım.Ben direkt aveaya açmak istiyorum.Acaba,bi sonuç alabilirmiyim yoksa uğraştığımla mı kalırım.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
Re: Adıma Benden Habersiz Hat Açılmış
Ben hukukçu değilim ancak suçun avea da değil avea bayisinde olduğunu düşünüyorum, çünkü her hat için bir fotokopi ve bir başvuru formunun beraberce olması gerekiyor. siz şuan kullandığınız hat için fotokopi ve başvuru formu vermişsiniz. ancak büyük ihtimalle sizin fotokopiniz çoğaltılarak, sizin adınıza başka bir form doldurulmuş dolayısıyla imzanın sahte olduğu anlaşılıyor. Çünkü bir başvuru formu ve fotokopiyle ancak bir hat açılabilir. Bu sahte evrakın da kriminal incelemeyle saptanabileceğini ve bayinin cezalandırılabileciğini düşünüyorum. kolay gelsin.
Re: Adıma Benden Habersiz Hat Açılmış
Bayiyle sorununuz var bence sonuçta avea kimliği alır hat verir, aracı ise bayidir...gecmiş olsun