idare mahkemelerinde duruşma yapıldıktan sonra karar ne zaman açıklanır. yani duruşma yapıldıktan sonra belli bir karar verme süresi varmıdır. tşk ler
Printable View
idare mahkemelerinde duruşma yapıldıktan sonra karar ne zaman açıklanır. yani duruşma yapıldıktan sonra belli bir karar verme süresi varmıdır. tşk ler
saçma bir soru mu sordum acaba? neyse beklemeye devaaammm
2577 sayılı yasanın 19.maddesine göre "Duruşma yapıldıktan sonra en geç onbeş gün içinde karar verilir."
Soruyu soruş şeklinizden zaten sizin duruşma yapılmasından itibaren belli süre içinde idare mahkemesince karar verlmesi gerektiğini bildiğiniz anlaşılıyor. Ama yine de cevap yazdım.
önder71 cevabınız için öncelikle teşekkürler ancak duruşma yapılalı tam 33 gün oldu ve henüz bir karar verilmiş değil
sizin dediğiniz gibi sırf geyik muhabbeti olsun diye soru sormadım.
Yasanın 19.maddesinde duruşma yapıldıktan sonra 15 gün içinde karar verilir şeklinde düzenleme bulunmaktadır. Yani 15 gün için karar verdilmesi yeterlidir. Bu kararın verilmesinden sonra gerekçeli kararın yazılması, posta ile tebliğe çıkarılmsı ve size bu tebliğin ulaşması, 15 günlük süreye tabi değildir.
cevaplarınız için teşekkür ederim fakat ankara 14. idare mahkemesinde duruşma olalı tam 4 ay oldu ve henüz bir karar çıkmış değil sizce bu normalmi