LTD.ŞTI açmak sağlık sektöründe bulunmak ve muayenehane işletmek?
Bugünlerde doktor bir arkadaşımla beraber bir iş yeri açmak istiyorum. Ben sermaye koyacağım ve işletmesini yapacağım o da mesleğini icra edecek.
Şirketi ben açmayı düşünüyorum (LTD.ŞTİ)
Fakat bugün birisinden duyduğuma göre LTD.ŞTİ de doktor çalıştıramıyormuşum. Mevzuatlara baktım fakat net bir yanıt bulamadım.
Şirkete ortak olarak arkadaşımı yapmayı düşünmüyorum. Sanki yanımda maaşlı çalışacakmış gibi.
Bunun hakkında bilgi almak istiyorum. Genelde muayenehanelerde doktorlar kendi isimlerine şahıs şirketi açıyorlar.
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.(Kendim işletme mezunu olmama rağmen, kesinlikle bir mali müşavirden yardım alacağımı belirtmek isterim, sadece bu sorunun gerçeklik payını öğrenmek istedim.)
Teşekkürler;)
Re: LTD.ŞTI açmak sağlık sektöründe bulunmak ve muayenehane işletmek?
Yürürlükteki Ticaret Kanununa göre LTD.ŞTİ. kurmak için en az 2 kişi (ortak) gerekiyor.
TBMM'de kabul bekleyen Ticaret Kanununa göre LTD.ŞTİ. kurmak için 1 kişi yeterli olacak.
Re: LTD.ŞTI açmak sağlık sektöründe bulunmak ve muayenehane işletmek?
Bir şirkette Doktor çalışamaz diye bir yasak olmadığı gibi tersine belli bir kişi sayısını aşan işçisi olan işyerlerinde doktor çalıştırılması zorunludur. Doktorların şahıs şirketine aşmasına gelince genelde bir ihaleye girmeyecekleri vede bankalardan kredi çekmeyeceklerini o sebeplede kuruluşu masraflı olacak bir limited şirketi yterine kolay açılıp kapanan şahıs şirketi tercih edilir.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN