İcra takibinde borçluya tebliğat yapılamaması
Merhaba,
Benim sorum Eskişehir'de ikamet etmekteyim.Antalya'da bulunan evimde oturan kiracı 7 aydır kira ödemiyor.tahliye talepli İcra takibini Eskişehir'den başlattım .Fakat merak ettiğim birkaç soru var.Yardımcı olursanız sevinirim.
1.İcra dairesinden takip için gidildiğinde kiracım evde oturduğu halde , evde yoksa ,ne bileyim misafirlikte ise ,veya kapıyı açmaz ise yani icra dairesinden tebligat yapılamaz ise 2.ve ya 3 kez gidiliyormu?
2.Tebliğat yapılıp yapılmadığı bana bildiriliyormu?
3.Bana bildirilmiyorsa ben tebliğat yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim.
4.Tebliğat yapılamaz ise yaptığım masraflar boşamı gidiyor herhangi bir yerden geri alınabiliyormu?
Re: İcra takibinde borçluya tebliğat yapılamaması
Alıntı:
serdarium rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim sorum Eskişehir'de ikamet etmekteyim.Antalya'da bulunan evimde oturan kiracı 7 aydır kira ödemiyor.tahliye talepli İcra takibini Eskişehir'den başlattım .Fakat merak ettiğim birkaç soru var.Yardımcı olursanız sevinirim.
1.İcra dairesinden takip için gidildiğinde kiracım evde oturduğu halde , evde yoksa ,ne bileyim misafirlikte ise ,veya kapıyı açmaz ise yani icra dairesinden tebligat yapılamaz ise 2.ve ya 3 kez gidiliyormu?
2.Tebliğat yapılıp yapılmadığı bana bildiriliyormu?
3.Bana bildirilmiyorsa ben tebliğat yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim.
4.Tebliğat yapılamaz ise yaptığım masraflar boşamı gidiyor herhangi bir yerden geri alınabiliyormu?
1. yeni icra takibi yapmazsanız gitmez. Ama evde bulunamayan kişi için bir de muhtarlığa sorulur. Kaydı varsa bırakılır, tebligat yapılmış olur. Yoksa geri döner.
2. Hayır.
3. İcra takibi yaptığınız icra dairesinden 2-3 hafta sonra sorun.
4. Alınamıyor.
Yardımınız için teşekkür ederim.Bir önceki metinde "yanlışlıkla başlattım " diye yazmışım özür dilerim.Yarın sabah başlatacağım .
Masraf olarak ne kadar alınıyor.Benim elimde
Agustos2008 660 ytl
Eylül 2008 660 ytl
ekim 2008 330 ytl
Kasım 2008 330 ytl
olmak üzere 1980 ytl lik senet var.İcra takibi sırasında ödemem gereken ve masraf ve harçlar olmak üzere toplam ne kadar masrafım olur?Değeri 2500 ytl yi geçmeyen senetli alacakların icra takibinde harç alınmadığını okudum harçlar kanununa göre bu doğrumu?
Neden bunu hesaplıyorsunuz derseniz alacağım miktara değermi değmezmi öğrenmek istiyorum.Çünkü olası bir tebligatın ulaşamaması durumunda maddi olarak tekrar zarar etmek istemiyorum.Çünkü yarın sabah işlemleri başlatacağım zaman kaybetmek istemiyorum.Hesaplarsanız inanın bana çok yardımcı olmuş olacaksınız?
Tebligat yapılamamış olursa her tebligat yapışımda aynı masrafları ödemek zorundamıyım.İkinci veya üçüncü tebligatlarda ayrıca maddi olarak ödemek zorunda olacağım masraf ne kadardır.Şimdiden teşekkürler
kambiyo senetlerin takip yolu ile kira alacağının tahsili ve tahliyesini içeren takip yolları ayrıdır. ayrıca takibi eskişehirden başlatırsanız icra dairesinin yetkisine itirazında bulunulabilir kiracı tarafından. senetlerinizin protestosu varsa ihtiyati haciz kararı alıp haciz yapmanızı ve mutlaka bir avukata başvurmanızı öneririm.
Benim konumla ilgili yeni gelişmeler oldu.Kiracım başlattığım icra takibinin tebligatı kendisine yapılmadan evi boşalttı.Bana da telefon açarak birikmiş 2000 ytl kira borcunu ödemeyeceğini söyledi.Elimde senetleri var.Kendisi Antalya Serik ilçesinde bir inşaatta iş bulmuş Şantiyede yatıp kalkacakmış.Şaşırdım kaldım ben bu adamdan nasıl paramı tahsil edecem.İhtiyacım var olmasa bu kadar peşine düşmezdim.Sizden yardım bekliyorum.