Nafaka ve velayet ile ilgili değişik bir dava
Konuyla ilgili her türlü öneriye ve fikre açığım. Lütfen tecrübelerinizi paylaşınız.
Eski eşim bundan 15 ay önce eşinden boşanmış. Kızının velayeti anlaşmalı olarak kendisine verilmiş. Ben eşim ve kızı çok mutluyuz hatta çocuk öz babasına gitmek bile istememekte.
Biz evleneli 2 ay oldu eski eşi haklı olarak yoksulluk nafakasını kesti. Ancak iştirak nafakası olan 1.500.-YTL yi hiçbir zaman hesaba yatırmamış ve hiçbir yatırdığı yoksulluk nafakasınıda, yoksulluk nafakası diye belirtmemiş.
Nafakanın yattığı hesaba eşime olan borçlarınıda yatırmıştı bu paraların nafakayla alakası yok.
Tüm çocuk için harcadığı paraların dekotlarıyla okul taksitlerini ve eşime olan borçlarını yatırmak suretiyle iştirak nafakasını ödediğini idda etmekte.
Şimdi eşim icraya gidersem (iştirak nafakası için) sonuç sizce ne olur.
Birde kızımız için velayet davası açmakla tehdit etmekte, kendisi bekar yaşamakta sizce alma şansı %de kaçtır.
Şimdiden herkese çok teşekkürederim.
Re: Nafaka ve velayet ile ilgili değişik bir dava
Alıntı:
uzaklar3406 rumuzlu üyeden alıntı
Konuyla ilgili her türlü öneriye ve fikre açığım. Lütfen tecrübelerinizi paylaşınız.
Eski eşim bundan 15 ay önce eşinden boşanmış. Kızının velayeti anlaşmalı olarak kendisine verilmiş. Ben eşim ve kızı çok mutluyuz hatta çocuk öz babasına gitmek bile istememekte.
Biz evleneli 2 ay oldu eski eşi haklı olarak yoksulluk nafakasını kesti. Ancak iştirak nafakası olan 1.500.-YTL yi hiçbir zaman hesaba yatırmamış ve hiçbir yatırdığı yoksulluk nafakasınıda, yoksulluk nafakası diye belirtmemiş.
Nafakanın yattığı hesaba bana olan borçlarınıda yatırmıştı bu paraların nafakayla alakası yok.
Tüm çocuk için harcadığı paraların dekotlarıyla okul taksitlerini ve bana olan borçlarını yatırmak suretiyle iştirak nafakasını ödediğini idda etmekte.
Şimdi ben icraya gidersem (iştirak nafakası için) sonuç sizce ne olur.
Birde kızımız için velayet davası açmakla tehdit etmekte, kendisi bekar yaşamakta sizce alma şansı %de kaçtır.
Bir üyemizin başına gelen bir olay.. isterseniz bir inceleyin..
m.uludağ
Yeni Üye Kayıt Tarihi: Nov 2008
İletiler: 10
yargıtay yargılanırmı?
--------------------------------------------------------------------------
Ben 2003 yılından beri her ay düzeli olarak 250 ytl nafaka ödedim.makbuzları mevcut.ancak karşı taraf nafaka almadım diye dava açmış.ve icra geldi 22.500 ytl.icrayı durdurma taleb ettim ancak hakim dekont lara nafakadır.diye yazmadığım için. durdurma kararı vermedi.gerekçe olarak yargıtay,ın emsal kararı .......boşanma kararında nafaka öderken üzerine (nafakadır) yazılacak diye bir uyarı yok,ki ben nerden bileyim......mahkeme ler emsal kararlarlamı yargılar insanları? söz konusu emsal karar bire bir aynımıdır bilen varmı ?
Umarım faydası olur..
Şimdi aklıma takıln bir kaç soru var.. Maksat üzüm yemekmi yoksa bağcıyı dövmekmi.. Eşinizin 15 yıl önce boşandığı kişi ile nasılbir ticari ilişki içindesiniz ki kişi size 2 ay içinde borçlansın ve borçlarını geri ödemeye başlasın , ayrıca bu adamın kafası hiçmi çalışmıyor ki bu güne kadar nafakaları sizin hesabınıza yatırsın, sonra siz hangi sıfatla icra edeceksiniz kişiden varsayalım ödemediği nafakaları, icra takibi yapacak olanda mahkemeye verecek olanda eşiniz olmalı, Ayrıca babanın velayet davası açacağını belirtmesi bir TEHDİT değil babanın YASAL HAKKI dır. Babanın bekar yaşıyor olması çocuğuna bakabilecek yeterlikte olmadığını göstermez, aksine öyle çağdaş ve yeterli babalar vardır ki (örnekleri çok fazla) çocuklarına annelerindne daha iyi bakabilmektedirler.
.
Pardon. Borçlu olduğu kişi tabiki ben değilim eşim. Borçlu olmasının sebebi ise bir gayrimenkul satışı.
Saygılar
Alıntı:
Pardon. Borçlu olduğu kişi tabiki ben değilim eşim. Borçlu olmasının sebebi ise bir gayrimenkul satışı.
Saygılar
iyi de bu parayı nedne sizin hesabınıza yatırsın ki ? ya cidden kafası çalışmıyor, yada başı bu nedenlerle hukuksal anlamda hiç dara düşmemiş..kaldı ki siz nafaka ücretlerinin de sizin hesabınıza yattığını belirtmişsiniz..yanılıyormuyum ?
15 ay önce boşanma...
Eşin eski eşi ile ticari ilişkiler...
Çok karmaşık bir durum.Bence bu mesajı okuyan hiç bir şekilde çözüm getiremez(!)
Alıntı:
Nafakanın yattığı hesaba bana olan borçlarınıda yatırmıştı bu paraların nafakayla alakası yok.
Tüm çocuk için harcadığı paraların dekotlarıyla okul taksitlerini ve bana olan borçlarını yatırmak suretiyle iştirak nafakasını ödediğini idda etmekte.
Şimdi ben icraya gidersem (iştirak nafakası için) sonuç sizce ne olur.
Kişinin evlenmesi ile velayet iptal edilir babaya gecer diye birşey yoktur. cocuğun menfaati ön planda tutulacahı icin velayeti elinde bulunduran bunları kötüye kullanırsa iptal edilie yoksa bu şekil evlenmeyle velayet iptal olmaz .
Karşı taraf sizin hesabınıza para yatırmışsa,size olan borcunu ödemiştir nafakaya gelince sizin hesabınıza nafaka yatırması ve bu yatırdığı bedelleri nafaka olarak belirtmemişse şimdiye kadar biriken nafakaları talep ede bilirsiniz buda elindeki makpuzlarla yatırdığını iddia edecektir bu itirazda kaldırılır ispat etmek zorunda. nafaka bedeli olarak şerh düşülmemişse sizin ondan alacahınız borca mukabil yatırıldığı anlaşılacaktır.
Nasıl oluyor? Bu işin içinden çıkamıyorum
Ödenen yoksulluk ve/veya iştirak nafakaları bankaya yapılmışsa ama dekontlara herhangi bir açıklama yazılmamışsa karşı tarafta bu parayı almadım diye beni icraya verirse sizce bu paraları tekrar ödermiyim?
Forumda bazı arkadaşlar tekrar ödemek zorunda kalmış. Lakin hiçbir tane yargıtay kararı bulamıyorum.(Çıldırmak üzereyim)Allah rızası için bir arkadaş yargıtay kararı örneği versin. Şimdiden teşekkürler.
Re: Nasıl oluyor? Bu işin içinden çıkamıyorum
Alıntı:
Ödenen yoksulluk ve/veya iştirak nafakaları bankaya yapılmışsa ama dekontlara herhangi bir açıklama yazılmamışsa karşı tarafta bu parayı almadım diye beni icraya verirse sizce bu paraları tekrar ödermiyim?
Forumda bazı arkadaşlar tekrar ödemek zorunda kalmış. Lakin hiçbir tane yargıtay kararı bulamıyorum.(Çıldırmak üzereyim)Allah rızası için bir arkadaş yargıtay kararı örneği versin. Şimdiden teşekkürler.
Bu olaydaki konumunuzu anlamamakla birlikte.. Ödenen yoksulluk ve/veya iştirak nafakaları bankaya yapılmışsa ama dekontlara herhangi bir açıklama yazılmamışsa karşı tarafta bu para yatırılmadı / ödenmedi diye sizi icraya verirse kanunen bu paraları tekrar ödersiniz?
bunu bir avukat arkadaşla (tabii burda değil ofisinde) görüşmenizde fayda var. Hassas bir konu zira..
Geçmiş olsun..
.