Aynı kişiye iki ayrı tedbir nafakası ödenir mi?
2003 yılında beni açtığım boşanma davasını ispat edemediğim için hakim davayı düşürdü ve bu dosya üzerinden 225 ytl.tedbir nafakası bağladı.bu miktar her ay devlet memuru olduğum için maaşımdan aksatılmadan kesilmekte.yeniden dava açabilmem için 2008 nisan ayını beklemem gerektiğinden bu süre zarfında dava açamadım.süremin dolmasına 1 ay kala eşim boşanma davası açtı ve bu dosya üzerinden (sanki hiç tedbir nafakası almıyormuş gibi)mükerrer tedbir nafakası kararı aldırmış ve şu anda ortada iki ayrı tedbir nafakası kararı var.normalde onun yeniden tedbir nafakası kararı aldırmak yerine nafaka arttırımı kararı istemesi gerkmezmiydi?bu durumda şu an maaşımdan toplam 831 ytl kesiliyor ve ben nereye ne şekilde müracaat etmeliyim.?bu durumda yasal haklarım nelerdir?sitedeki hukukçu arkadaşlar fikir verebilirler mi?şimdiden teşekkürler..
Re: Aynı kişiye iki ayrı tedbir nafakası ödenir mi?
İkinci tedbir nafakası kararıyla birincisi iptal olur.
İtiraz edip, birincisini kestirin.
Ancak kesilen paranın ne olduğunu da bir sorun. Belki de birikmiş nafaka farkı kesiliyordur.
Birinci tedbir nafakası 225 ytl, ikincisi kaç lira?
Yeni dava sonucunda belirlenen yeni rakam mart 2008 itibarıyla çıkmıştır. Yani karar ekim 2008'de çıkmışsa 8 aylık birikmiş nafaka farkı da mevcut.
Kesilen fazlalık bu olmasın?
teşekkürler hocam.ikinci nafaka tutarı 462 ytl.ayrıca 2300 ytl birikmiş var....yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ikinci nafakaya itiraz etmem gerekiyor.hakim bu miktara duruşma haricinde karşı tarafınyaptığı talep üzerine ara karar ile onay vermiş.bu miktarı takdir ederken benim gelir durumu araştırmam yapılmamış.bu şartlar altında ikinci nafakayı iptal ettirme şansım varmı?
462 lira enteresan bir rakam.
Mart ayına kadar her ay için 225 YTL,
mart 2008'den yeni bir ara karar verilene kadar her ay için 462 YTL,
yeni ara karardan itibaren de yeni belirlenen miktar üzerinden para ödemeniz gerekir.
Bunun üzerine geciken miktarlar için faiz ve icra masrafı eklenebilir.
Mali durumunuza ait belgeleri sunup 462 liralık nafakada indirim talep edebilirsiniz, ama indirim yapılırsa bu o tarihten sonrası için geçerli olur, önceki dönem için 462 lira üzerinden borcunuz olur.