İşverenin açtığı dava ve karara itiraz
merhaba...biliyorum konuyla alakasız ama yeni bi konu açmayı başaramadım .bi arkadaşımın işten ayrıldıktan sonra maaş alacağı kalmıştır.ve ödemenin sürekli ötelenmesinden dolayı sinirler gerilip itiş kakış olmuştur.bu nedenle işveren dava açmış ve işçiden şikayetçi olmuştur.ve işveren davayı kazanmış olup işçi 75 gün hapis cezasıyla yargılanıp 1500 ytl para cezasına çevrilmiştir.benim öğrenmek istediğim 1-bu dava kararına itiraz hakkımız varmıdır? 2-itiraz hakkımız varsa bunu nasıl yapmalıyız? 3- eğer itiraz hakkımız yoksa bu ödeme nereye yapılacaktır?teşekkürler...
dava sonucunun iptali istenebilir mi?
merhaba...bilgi almak istediğim konu iş yerinden ayrıldıktan sonra alacağı kalan kuzenimin kalan maaşının kendisine defalarca tarih verilerek o tarihte ödenmemesi sonucunda işverenle aradaki sohbet gerginlik kazanmış ve aralarında itiş kakış olmuştur.fakat bu itiş kakışta her iki tarafta fiziksel herhangi bir hasar mevcut değildir.bu olaydan sonra işveren kuzenim hakkında dava açmıştır.ve dava sonucu kuzenim 75 günlük hapis cezası almıştır.bu süreç günlük 20 ytl den 1,500 ytl para cezasına çevrilmiştir.öğrenmek istediğim bu karara iptal davası açabilirmiyiz açarsak kendimizi nasıl savunabiliriz.eğer bişi elde edemiceksek bu parayı nereye ödememiz gerekiyo?gelen mahkeme sonucunda nereye ödeneceğine dair bir bilgi verilmemiş...iyi günler...
YÖNETİM:Lütfen tekrar yapmayınız,Türkçe Yazım Kuralları'na uymaya özen gösteriniz.