Re: Maaş ödemesinin ıspatı
Alıntı:
günışığım rumuzlu üyeden alıntı
merhaba...biliyorum konuyla alakasız ama yeni bi konu açmayı başaramadım .bi arkadaşımın işten ayrıldıktan sonra maaş alacağı kalmıştır.ve ödemenin sürekli ötelenmesinden dolayı sinirler gerilip itiş kakış olmuştur.bu nedenle işveren dava açmış ve işçiden şikayetçi olmuştur.ve işveren davayı kazanmış olup işçi 75 gün hapis cezasıyla yargılanıp 1500 ytl para cezasına çevrilmiştir.benim öğrenmek istediğim 1-bu dava kararına itiraz hakkımız varmıdır? 2-itiraz hakkımız varsa bunu nasıl yapmalıyız? 3- eğer itiraz hakkımız yoksa bu ödeme nereye yapılacaktır?teşekkürler...
Eğer burada bahsettiğiniz arkadaşınız bu davayı açacaksa, işveren diğer davayı gösterip,ard niyetli olarak bu yola başvurulduğunu iddia edebilir.
Arkadaşınızın maaş ödemesi ne şekilde yapılıyordu,ne kadarlık bir süre için ödeme yapılmadığını iddia edecek?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eğer burada bahsettiğiniz arkadaşınız bu davayı açacaksa, işveren diğer davayı gösterip,ard niyetli olarak bu yola başvurulduğunu iddia edebilir.
Arkadaşınızın maaş ödemesi ne şekilde yapılıyordu,ne kadarlık bir süre için ödeme yapılmadığını iddia edecek?
teşekkür ediyorum erdoğan bey...maaşlar elden ödemelerle haftalık veya 15 günlük ödemelerle yapılıyordu ve maaşın ödendiğine dair hiçbir imza yok tabi fakat düzenli bir şekilde sigorta ödemesi bulunmaktadır.2 yıllık süreç için ödeme yapılmadığını iddia edebilir...
2 yıl boyunca arkadaşınız sadece oksijen mi tüketti ,başka bir şey yemedi-içmedi,giyecek almadı,elektrik su-telefon faturası ödemedi mi ,bu harcamaları yaptıysa kaynağı nedir sorusuna verebileceği inandırıcı -ıspatlanabilir bir cevabı varsa iddia edebilir tabii ki.Ancak bir şey elde edebileceğini sanmıyorum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2 yıl boyunca arkadaşınız sadece oksijen mi tüketti ,başka bir şey yemedi-içmedi,giyecek almadı,elektrik su-telefon faturası ödemedi mi ,bu harcamaları yaptıysa kaynağı nedir sorusuna verebileceği inandırıcı -ıspatlanabilir bir cevabı varsa iddia edebilir tabii ki.Ancak bir şey elde edebileceğini sanmıyorum.
çok teşekkür ediyorum erdoğan bey iyi günler diliyorum...:)