Re: İcra Başvurusu Hakkında.
Merhaba, kiracimi sonunda icraya verdim, formda kontratta yazan zam orani farkini (eylul ve ekim icin) ile kasim ayi kirasini toplam olarak yazip talep ettim.
Kiraci simdi kirayi odeyecegini fakat aradaki farki yatirmayacagini kirayi icra mudurlugunemi yoksa hesabinizami yatirayim diye soruyor, icra mudurlugune nereye yatiriliyor bu para? ben nasil icra mudurlugunden alabiliyorum?
Tesekkurler,
Yeliz.
Yani demek istedigim icraya verdigimizde icraya verdigimiz kisiden tahsilat nasil yapiliyor?
1. Borçlu kişiye ödeme yapar.
2. Borçlu icra müdürlüğüne ödeme yapar.
3. Borçlu ödeme yapmaz, alacaklı icra müdürlüğüne giderek haciz işlemlerini başlatır.
Tesekkurederim, internetten veya telefon yoluyla ne durumda oldugunu ogrenebilecegim bir takip sistemi varmi? Yoksa benim icra mudurlugune gidip odeme yapilip yapilmadigini sormammi gerekiyor?
kusura bakmayin hep soru soran konumundayim (artik kiraciyla muhattap olmadan islerimi hukuki yollardan halledebilmeyi istiyorum), cok yabanci oldugum bir konu, tekrar tesekkurler..
İnternetten öğrenemezsiniz.
Telefonla sorarsanız öğrenme ihtimaliniz %1 civarında.
Genelde çok meşgul oldukları için telefonla sorduğunuzda dosyaya bakıp cevap vermiyorlar.
Kiracının size ödeme yapmasını neden kabul etmediniz?
zam doneminde (eylul ayi) evin kotu oldugunu kombinin calismadigini bahane ederek zam yapmamisti, , masrafa girmemek sebebiyle ugrasmamistim o aralar, (bana gonderdikleri mesajda kira artisini talep edersem evin 3.000.-ytl lik masrafi oldugunu,kombiyi yenileyecegini ve bunu bana odetecegini yazmisti). simdi ise kombi alacagini soyleyerek kirayi odemedi bu sebeple bende kontratta yazan %20 artis oranina gore eylul ve ekim ayi farklariyla beraber icra formunda talep etmistim. Simdi fark yatirmayacagini ve kirayi nereye yatirmasini soylememi istiyor, mesaj yeni geldi, henuz bir cevap yazmadim, ama simdi tamam desem onumuzdeki ay gene sorun cikaracaklarina eminim, ne yapmam gerektiginide cok bilmiyorum, siz ne yapmami onerirsiniz?
yazimi okuyan bir yorum yapabilirmi?
Re: İcra Başvurusu Hakkında
Re: İcra Başvurusu Hakkında
Merhaba,
Kira odemesini yapmadigi icin icraya verdigim kiraci kirayi zamsiz olarak hesabima yatirdi, icraya sanirim itirazda olmadi? Icraya odeme eksik yapildi diye basvurursam olacak olan islem nedir, kiracinin banka hesabindan otomatikmi cekiliyor yoksa evinemi gidiliyor?
Tesekkurler..