İşyerinin devri,satılması,işten çıkartılma,tazminat hakkı
Öncelikle konu gerçektende çok karişik olduğu için yanliş yerlere gidip zaman kaybetmek istemediğim için bu formu kullanmak istedim..Konu şöyle ben 2004 yılında bir matbaada işe başladım..bu matbaada 04/2008 e kadar devam ettim..daha sonra işyeri sahibi ssk ya vede diğer şahıslara olan borcundan dolayı matbaayı bulunduğu adresten biz çalişanlşar vasıtasıyla bi hafta sonu başka bi yere taşidi.bu taşinan yer başka bi isimli matbaa.Bu matbaada biz devam etmeye başladık..yanliz bizim çıkışimizi vermeden bu matbaa üzerine 1 ay gecikmeli sigortalarımız başlattılar..eski işyerinden alacağimiz olan 4 yıllık tazminat mesailer ve 1 aylıkta maaşimiz kaldi.Eski matbaa sahibi bütün mallarını vede yayın evini başkasının üzerine devretmiş..bizi oyaladılar bu aya kadar paralarınızı vereceğiz diye şimdiyse bu yeni yeride başkasına satacaklar bizide işten çıkardılar..Bu yerdende 2 maaş alacağimiz var..nası bi yol izlemeliyiz...bize pazartesi yeni alacaklarımız için senet vereceğiz diye vvaatte bulundular..ne yapmamız gerekir?
Re: İşyerinin devri,satılması,işten çıkartılam,tazminat hakkı
Sizi işten çıkartan işverene karşı dava açmanızı öneririm..İşyerinin devri nedeniyle iş akitleri sona ermez,bu nedenle son işvereniniz kıdem ve ihbar tazminatının tamamından sorumlu olacaktır.Size ödeme yaptıktan sonra kıdem tazminatının bir kısmını eski işverenden talep edebilir ancak bu durum sizi ilgilendirmiyor,siz tüm haklarınızı en son işverenden dava yoluyla talep edin..