Miras kaçırma önceden engellenebilir mi veya tedbir alınabilir mi?
Babam hayatta ve ayni baba; ayri anneden olan agabeyimin uzerine tum servetini kacirdi ve kacirmaya devam ediyor. Babam 75 yasinda. Ileride ne olacagini kimse bilemez ancak ben bu haksizliga karsilik simdiden tedbir almak istiyorum. Gozgore gore cocugumun hakkinin alinmasina ve onun hakkini koruyamamayi icime sindiremiyorum. Cunku biliyorum ki uzerine aldigi mallari satiyor ve bunlari cok dusuk fiyattan gosteriyor. Ileride dava acip kazansak dahi 100 Liraya sattigi mali 10 lira gibi gosterdiginden dava 10 Lira uzerinden gorulecek. Bugun belki raic deger vs. gibi gostergelerle ispatlayabilirim ama ya 10-20-30 yil sonra? Mutlaka birey vardir yapilabilecek diye dusunuyorum. Emin olun bircok meslektasiniza gittim, hepside bu konuda taninmis ve bilgili kisiler. Bana hicbirey yapamayacagimi soylediler.
Fikirlerinizi paylastiginiz icin simdiden tesekkurler.
Saygilar
Re: Miras kacirma onceden engellenebilir mi, tedbir alinabilir mi?
Babanız sahip olduğu varlıklar üzerinde dilediği şekilde tasarruf yapma hakkına sahiptir.Babanız vefat etmeden, sizin babanızın varlıkları üzerinde herhangi bir hakkınız yok.
Alıntı:
luca 1234 rumuzlu üyeden alıntı
Emin olun bircok meslektasiniza gittim, hepside bu konuda taninmis ve bilgili kisiler. Bana hicbirey yapamayacagimi soylediler.
Bu konuda tanınmış ve bilgili avukatların söylediklerine itimat etmiyorsanız burada hiç tanımadığınız birilerinin söylediklerine ne kadar inanabilirsiniz?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda tanınmış ve bilgili avukatların söylediklerine itimat etmiyorsanız burada hiç tanımadığınız birilerinin söylediklerine ne kadar inanabilirsiniz?
Inandigimi kim soyledi?
Bu sitenin amacinin hukuki sorunlari cozmek degil, o konularda fikir vermektir ki, uyeligim tum fikirlere inanmak zorunlulugu tasimamaktadir.
Sn. Kircali,
Babamin mallari tabiiki kendi tasarrufundadir. Benim ogrenmek istedigim mallarin su anki durumunu ve degerini ileride nasil ortaya cikartabilirim? Cunku bir meslektasiniz Delil Tespit davasi acilabilecegini, bir digeri delil tespit davalarinin baska hukuksal alanlarda gecerli oldugunu, bir baskasida bunun net olmadigini, delil tespit davasi acildiginda hakimin takdirinde olabilecegini soyluyor.
Re: Miras kaçırma önceden engellenebilir mi veya tedbir alınabilir mi?
Luca 1234, merhaba
Benim de sizinkine benzer bir durumun mevcut. Konuyla ilgili elde ettiginiz bilgi ve gelismeleri paylasmanizi rica ederim.