-
İş Akdi Feshi
2 Haziran 2002 tarinden itibaren çalışmakta olduğum firmadan 14.11.2008 tarihinde iş akdim fes edilerek işten çıkarıldı. Brüt 1600 ytl ve yılda bürüt ücret üzerinden 4 ikramiye almaktaydım alacağım tazminatım ne kadar olur. İş vereni mahkemeye verme hakkım varmı. Haklarım nelerdir. Teşekkürler
-
Re: İş Akdi Feshi
İnternette birçok tazminat hesaplama programı var. Ben onlardan birini kullanarak verdiğiniz bilgiler doğrultusunda aşağıdaki sonuçları buldum. Ama son ayki kümülatif vergi matrahınızı ve varsa diğer ek ödemelerinizi (yemek, yol, yakacak, bayram parası vb.) bildirmeniz gerekir. Buna göre sonuç değişecektir.
Aşağıdaki programı bir deneyin.
http://ynb.datassist.com.tr/tazminat1.jsp
İHBAR TAZMİNATI DETAYLARI
İhbar Süreniz 8Hafta
Brüt İhbar Tazminatı Tutarınız 3,968.58YTL
Gelir Vergisi Tutarı 595.29YTL
Damga Vergisi Tutarı 23.81YTL
Net İhbar Tazminatı Tutarınız 3,349.49YTL
KIDEM TAZMİNATI DETAYLARI
Kıdem Süreniz 6 Yıl 5 Ay 12 Gün
Brüt Kıdem Tazminatı Tutarınız 13,759.03YTL
Damga Vergisi Tutarı 82.55YTL
Net Kıdem Tazminatı Tutarınız 13,676.47YTL
Toplam Net Tazminat Tutarınız 17,025.96YTL
-
İşsizlik maaşı aldığım brüt ücret üzerindenmi yapılmaktadır. İşe dönüş için ne yapabilirim
-
İşten çıkarılma sebebiniz nedir?
İşsizlik maaşı ödemesi en az asgari ücretin yarısı,en fazla asgari ücretin neti kadar olabilir.
-
14.11.2008 tarihine iş sözleşmesinin 17 ve 18 maddesine istinaden işten çıkarıldım. Yasal tazminatlarımın banka hesabıma yatırılacağı belirtildi.
-
İşe iade davası açabilirsiniz.30 dan fazla çalışanın olduğu bir yerde çalışıyorsanız,size bildirimin yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açma hakkınız var.
-
Tazminatı kullanıp kullanmamak işe dönüş davasına etki edermi
-
Davaya etki etmez,ancak kazanıp işe iadeniz durumunda geri ödemeniz gerekebilir.