Site kurdurmak üzere sözlü olarak anlaştığım kişiye bir miktar para verdim.Fakat işi bitirmedi uzun zaman geçmesine rağmen.Paramı geri almak istiyorum.Ne gibi bir hukuki yol izlemeliyim?Paramı vermiyorlar
Printable View
Site kurdurmak üzere sözlü olarak anlaştığım kişiye bir miktar para verdim.Fakat işi bitirmedi uzun zaman geçmesine rağmen.Paramı geri almak istiyorum.Ne gibi bir hukuki yol izlemeliyim?Paramı vermiyorlar
Bak kardeş,bu konuda daha önce uyarıldın.Israr etmenin bir anlamı yok.Madem istiyorsun sana ancak şu cevabı verebilirim.Sözlü olarak anlaştığın kişi işini bitirmedi ise,şimdi yine sözlü olarak paranı geri isteyip almaya çalışacaksın.Hukuk delille ispatı gerektirir.Öyle olmasa herkes çıkıp bende şuna şunu vermiştim yapmadı paramıda geri vermiyor desek işin içinden nasıl çıkarız?Nasıl Allah'a sığınıp parayı verdiysen benim sana önerim yine Allah'a sığınıp paranı geri iste.Elinde makbuzun varsa bile bana borcu vardı ödedi derse ne yaparsın?Demek ki adamın niyeti baştan kötüymüş.Asıl olan kişinin faturası veya sözleşmesidir.Geçmiş olsun.....
konu gercekten uzucu gecmiş olsun arkadasim hukuki kanitlama gibi bişey yok bu konuda kendin yatirmişsin hsb. giris vs. yok borcu vardi dedimi iş biter.İnternet aliş veriş yaparken biraz daha dikkat etmeliyiz toplumca kotu emelli kişilere firsat vermeyelim o arkadasida kınıyorum.Bende web tasarimcisiyim site yapim isleri yapıyorum ama hakkım olmayan bir seye hiç bir zaman goz dikmedim dikenlerin allah yolunu kapatiyo bu iste emin ol.
tekrar gecmiş olsun.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.Parayı havale yöntemi ile gönderdim.Açıklama kısmındada web tasarım ücreti diye yazıyor.Ama yapılan ve teslim edilen bir iş yok.Bu yeterli değilmi ispat için?
Herhangi bir malı aldığınızda yaptığınız ödeme için makbuz ibraz edebilirsiniz ve somut olan malı vermedi diyebilirsiniz.Ama siz hizmet satın almışsınız ve buda somut bir şey değil.Sözleşmede olmadığına göre hizmetin nasıl alınıp verileceği belli değil.Kişi kötü niyetliyse o iş için yaptığı en ufak bir şeyin bile ücreti buydu derse ne yapabilirsin.
Haklısınız fakat bu hizmetin bedeliydi denecek bir durum yok çünkü aldığım bir hizmet yok:(