Yurtdışında ögrenciyim ve askerlik ile ilgili problem
Selamlar,
Uzun suredir siteyi takip ediyordum, simdi bir sorunum oldu da bunu paylasmak istedim.
Bildigim kadariyla 20 yasina girdikten sonra askerlik ile ilgili islemlere baslamaniz gerekiyor. Ben yaklasik 2 sene evvel Amerika'ya geldim ve burada ogrenimimi surduruyorum. 2 ay evvel, Eylul ayinda, bir arkadasi gordum okulda ve bana askerlik icin islerini hallettigini soyleyince, bende bir an evvel halletmem gerektigini dusundum. Buradaki tum belgelerimi Turk konsolosluguna goturdum ve konsolosluk benim tum belgelerimin eksiksiz oldugunu fakat tecil belgesinin elime ulasmasinin 8 hafta surecegini soyledi. Basvurduguma dair de bir belge aldim tabii.
Simdi benim Kasim sonunda Turkiye'ye gelmem gerekiyor ve bununla ilgili bir kac sorum olacak,
1- Evraklarimi yolladim eksiksiz, konsolosluktaki kadin bana 8 hafta derken yaklasik 2 haftanin evraklarinin gidip gelmesi-kargo islemleri oldugunu belirtti, yani kuvvetle muhtemel 6 hafta icerisinde benim islemim hallolmus olur. Simdi eger gidersem herhangi bir problemle karsilasirmiyim ?
2- 20 yasina henuz 2008 yili Mayis ayi itibariyle girmis bir insan olarak, 8 ay icerisinde havaalani'nda gumruk'te apar topar askere alinacak kadar kacak durumuna dusmusmudur ? Cunku bildigim once yoklama kacagina dusuyorsun, bu yoklama kacagi benim Turkiye'ye girisimde herhangi bir problem yasatirmi ?
3- Konsolosluktan aldigim, tum askerlik islerini ve belgelerini eksiksiz olarak bize vermistir belgesi benim herhangi bir isime yarar mi ? Allah korusun kotu bir hadise oldugu taktirde, okuldan da bir cok evrak alip yanimda goturebilirim, bunlari orada ispatlayabilirmiyim ?(Okulda ogrenci olduguma dair, ders programim dahil vs vs)
4- Yine kotu bir sey oldugu taktirde, bir yerlere derdimi anlatabilecegim bir yere mi gotururler beni ? Sonucta burada ogrenci oldugumu elimdeki belgelerle de ispatlayabilirim.
5- Tabii 2. soru en onemlisi, henuz asker kacagi pozisyonuna dusmediysem, ve ulkeden iceri adim atabilirsem, oradan butun islerimi halledecegim zaten, ilk isim Ankara'ya gitmek olacak.
6- Birde sonradan aklima geldi, yurt disindaki ogrenciler Turkiye'den askerligini tecil ettirebiliyor degil mi ? Bunun icin Ankara'ya mi gitmek gerekiyor.
Tesekkurler.
Re: Yurtdışında ögrenciyim ve askerlik ile ilgili problem
Bilen yok mu arkadaslar ?
Alıntı:
Palermo rumuzlu üyeden alıntı
Bilen yok mu arkadaslar ?
ogrenci dosyasi acman lazim,konsoloslugu ara sor,actirdiktn sonra tecil edilir.
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
ogrenci dosyasi acman lazim,konsoloslugu ara sor,actirdiktn sonra tecil edilir.
Bunu yaptirdigimi soyluyorum ancak bana 8 hafta dediler. Su an 5. haftasi ve ben bu durumda gidersem ne olacagini soruyorum. Mesaj da da 3 kez belirtmistim. Yine de tesekkurler.