Nüfus cüzdanı din hanesine neler yazılabilir?
"Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir."
böyle bir ibare var ortada ama din hanesine tam olarak neler yazılabileceği belirtilmemiş, tamamen muaallakta. bir kişi istediği takdirde din hanesine abuzittin gibi sallama, uydurma şeyler yazdırabilir mi? yazdırılabiliyorsa sorum cevaplanmış olur ancak yazdırılamıyorsa bu hangi kanuna dayanılaraktan kabul edilmiyor bunu öğrenmek istiyorum.
(bunu şu yüzden soruyorum önceleri din hanesi doldurulurken bilgisayardaki o alan istenilenin yazılmasına izin veriyordu. ancak son zamanlarda duyduklarıma göre sadece bir liste içerisinden dini seçmeye izin veriliyormuş.)
Re: Nüfus cüzdanı din hanesine neler yazılabilir?
Din hanesine ne yazmak istiyorsunuz?
Re: Nüfus cüzdanı din hanesine neler yazılabilir?
ben uzun zaman önce değişiklik yaptırtmıştım zaten. o zaman bu alana istenilen şey yazılabiliyordu (tabi ben farklı, uçuk bir şey istemedim burda olduğu gibi.) ama şu an duyduklarıma göre sadece belirli seçenekler arasından seçim yapılmasına izin veriliyormuş. örnek olarak verdiğim gibi şu an isteyen kişi din hanesini "abuzittin" olarak değiştirebilir mi? bunun önünde yasal bir engel bulunmakta mı?