Ev Sahibi Zorla Kiraya Vermeye çalişiyor
Merhaba;
Bana biri yardım edebilirse çok mutlu olacağım çünkü yarın ev sahibi ile görüşeceğim ve ona göre kendimi savunmak istiyorum.
15.11.2007 de şu an oturduğumuz evi kiraladım ve 1 yıllık peşin ödeme yaptım. Ev sahibimiz egitimli biri oldugu için ve problem yaşayacağımızı düşünmediğim için çok ince eleyip sık dokumadık. Normalde evi 2 sene tutmak istiyordum ama malum ekonomik kriz nedeni ile gelecek sene için kira ödeyemeyeceğimi anladım ve evden çıkmak istiyorum.
Bu gün ev sahibimle görüştüm ve bana 2 ay önceden haber vermem gerektiğini yoksa yasal yollara başvuracağını söyledi. Konu ile ilgili detaylar şöyle:
1. Bu ev için 15.11.2007 tarihli kontrat imzaladım ama eve 01.12.2007 de geçtim. Kaporayı 15.11.2007 de verdiğim için kontratı bu tarihli yaptı.
2. Kontratta kira sözleşmesi 1 yıllıktır yazıyor.
3. Kira sözleşmesi eğer devam eder ise 15.11.2008 den itibaren yıllık kira arttırım oranı %15'dir (ancak bu arttırım oranı hiçbir zaman kira ödeme günündeki tc merkez bankası döviz (euro) efektif satış kuru karşılığı Türk lirası'nın altına düşmeyecektir. yazıyor
4.kiracı kira sözleşmesini üç ay önceden yazılı olarak bildirmek sureti ile fesh edebilir. Bakiye kira bedeli talep edilmeyecektir. yazıyor.
Şimdi ben bu evden çıkmak istiyorum. Kira sürem doldu. Sözleşmede de 1 yıllık olduğu belirtiliyor. Bunu ev sahibine söylediğim zaman çıkamazsın diyor. 2 aylık kira ödeyip çıkayım bari diyorum. Hayır olmaz diyor. Ben normalde karşılıklı iyi niyet ile kira bedeli kadar 1 senet daha + 2 sene için ödeme senedi bile imzaladım. Ne yapabilirim?
Re: Ev Sahibi Zorla Kiraya Vermeye çalişiyor
Kira sözleşmesi ile ilgi bir konu daha dikkatimi çekti. Benim adresim var ama ev sahibinin tebligat adresi geçimiyor kontratta. Yani tebligat göndermek istesek göndereceğimiz adresi bilmiyoruz.