-
Tehdit ediliyorum
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben 01.02.2008 tarihinde bir şirkette çalışmaya başladım.10.09.2008 tarihinde işten ayrıldım.çocuğumu hastaneye götürdüğümde farkına vardım ki sigortam 20.08.2008 tarihinde başlamış ve 22 gün prim yatmış. Ssk ya ihbarda bulundum.Bu gün o şirketin patronu geldi şimdiki çalıştığım yere. Şikayetimi geri almamı yoksa iki şahiti olduğunu şirkette 8 ay boyunca çalıştığımdan haberinin olmadığını şikayetten vazgeçmessem fason çalıştığımı söyleyeceğini ve iki tanede şahit ayarladığını yanımda şahitlerim olduğu halde söyledi. Ayrıca bağkurum olmadığı halde bana bağkur yapıp maliye yi üzerime salavcağını ve daha bir sürü şeyi söyledi.Ayrıca şikayetten vazgeçersem 500 ytl vereceğini söyledi. Benim sorum ssk nın yürüttüğü davayı kazanabilirmiyim ve ne kadar tazminat alabilirim.İkincisi yaptığı tehditlerde başarılı olur mu Tehdit ederken görgü şahitlerim var sizce ne yapmalıyım.lütfen yardım edin .Eğer mahkeme beni haklı bulmazsa boşu boşuna ailemi tehlikeye atmak istemiyom.Lütfen yardım edin......Şimdiden ilginiz için teşekkürler.....
-
Re: Tehdit ediliyorum
SGK ya ihbarda bulunduğunuzda,bahsettiğiniz dönemler arasında çalışmanız tesbit edilirse,o döneme ait primler kurum tarafından faiziyle tahsil edilir işverenden,ayrıca idari para cezası uygulanır.
Sizin ise bu konuda tek kazancınız,kayıtdışı çalışma sürenizin kayıt altına alınması olacaktır.Ayrıca bir tazminat,ödeme alamazsınız.