-
Disiplin cezası
merhabalar ben üniversite döneminde bir gün kopya ile yakalandım ve okuldan uzaklaştırma cezası aldım bu durum sicilime işlenmişti acaba ben başta kpss olmak üzere v.b sınavlara girebilirmiyim bu durum devlet memuru olmama engel teşkil eder mi?Şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla
-
Re: Disiplin cezası
Yanlış hatırlamıyorsam bu tür bir soruya sitede cevap verilmişti.
İyi günler...
-
siteyi çok aradım ama bulamadım acaba siz biliyorsanız bana bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar
-
Dediğiniz konuyla ilgili olarak yanlış hatırlamışım.Sitede hakikaten yok.
Az önce "2008 kpss lisans başvuruları" diyerek kpss formuna ulaştım.Giriş şartlarını okudum.Öyle bir engel yok.Üniversitede Süresiz uzaklaştırma(İhraç) cezası hariç, ceza alan üniversite mezunları bile POMEM'e giriş için müracaat edebilmekteler.Polislik de memurluk olduğuna göre engel bir durum yok.Ayrıca 657 S.Kanunun 48/A-5 maddesine bakarsanız memuriyete engel olan şartları görebilirsiniz.
İyi günler...
-
verdğin bilgi için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldun ve içimi rahatlattın.Bende yeni bi bilgi buldum onu paylaşayım diğer arkadaşlara da yardımcı olur.yüksek öğrenim veya ortaöğrenim döneminde alınan disiplin cezaları devlet memuru olmaya engel teşkil eden bi durum değilmiş.devlet memuru olmaya engel teşkil eden cezalar adli cezalarmış iyi günler saygılarımla