Piyasada Bulunan Bütün Çeklerim İçin İptal Davası Açabilir miyim?
Ben 2003 senesinde beraber büyüdüğümüz mahluka aynı zamanda da o dönemki ortağıma çek verdim. Çekin vadesi gelmeden de ortaklıktan sadece fiili olarak ayrıldım ve eski adıyla SSK lı olarak işe başladım. Bu adam çekleri ödemedi ben büyük kısmını ödedim fakat elinde yine çekim bulunmakta ve insancıl yöntemlerle alamayacağımın bilincindeyim. Çekin vadesinin üzerinden anladığınız gibi bir hayli zaman geçti. Fakat çekin arkası yazılmış durumda.
1. sorum Ben bütün ödenmemiş çeklerim için bügün itibari ile rızam hilafımda elimden çıkmıştır diye itirazda bulunabilir miyim?
2. sorum Bu resmi ortaklıktan nasıl kurtulabilirim? Limited olduğu için yerime ortak olması gerekli diyor muhasebeci fakat sicili bozulmuş bir firma için yerime ortak bulamıyorum. Ayrıca ödenmiş sermayesi de yok.
3. sorum Ben şirketin müdürü olarak gözüküyorum ve üzerimde hiçbir mal varlığı yok şuan almıyorum da zaten. Bu durumda yükümlülüğüm nereye kadar ?
4. sorum Bu adamı sorumluluk altına nasıl sokarım?
5. sorum Bu adamın abisi profesyonel dolandırıcıymış. Dosyası bir hayli kabarık. Polisin arananlar listesinde büyük ihtimallede adı var. Yerini yurdunuda öğrendim. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Re: Piyasada Bulunan Bütün Çeklerim İçin İptal Davası Açabilir miyim?
hukuki profosyonel yardım almanız en iyisi olacaktır.