arkadaşlar aslında bi arkadaşım boşanmak istediği ve bu konuda öncesinde bi araştırma yapmak için benden yardım istedi,bende size danışayım dedim.arkadaşım bayan ve eşinden boşanmak istiyor.7 yıllık evliliği sonucunda 2 çocuğu var.eşlerin her ikiside öğretmen.bayan arkadaşımın boşanmak istemesinin sebepleri:
1-eşinin ruhsal sorunları var.bunun için sürekli üniversite hastahanesine psikiyatristten aldığı ilaçlar var ve kullanıyor hatta öğretmenliğini etkilediği için öyle yada böyle şekilde tam teşekküllü rapor aldılar(öğretmenlik yapabilir diye)
2-cinsel sorunları var(son 2 yıldır hiç ilişki yaşamamışlar)bayan arkadaşım istiyor ama eşi yanaşmıyor.
3-eve gelen misafirlerle sadece arkadaşımın sohbet etmesi,ev işleri,eve gelen elektrik-su faturası gibi bütün rutin işleri bayan arkadaşım yapıyor çünkü eşinde bi sorumluluk duygusu yok.
4-öğretmenlik yaptığı okulda ve şehirde tüm öğretmenlerin dalga geçmesi(çünkü ilkokul öğrencilerini yönetemiyor,çocuklar bu adamı parmağında oynatıyor,hatta 2 çocuğu bile babaları olan bu adamı takmıyorlar) ve bütün bu insanlarla bayan arkadaşımın muhatap olması ve bunun sonucunda da ister istemez yıpranması.
5-bugüne kadar evlenildiğinden bu yana hiç bir akşam oturup muhabbet edilmemiş,hiç konuşmazmış eşi,bir sosyal ortam hiç olmamış vss.
daha biçok konular var boşanma sebebi olarak ama en belirgin olanlar bunlar.geçen akşam eşiyle konuştuğunda sadece söylediği cümle ''ben boşanmam''.başka bişey demiyormuş.ancak dün akşam yeniden gündeme getirdiğinde ''tamam boşanalım'' demiş.ama aynı adam bu akşam tekrardan ''ben boşanmam'' demiş.
şimdi gelelim sorulara:
1-boşanmaları ne kadar sürer?yani şayet tek taraflı olursa bu sebeplerden dolayı kaç celse sürer?çünkü bayan arkadaşım maddi olarak özellikle çok yıpranmak istemiyor.
2-çocuklar zaten bayan arkadaşımda kalacak,çünkü bu adam zaten çocuklarına bakamaz,adam zaten boşanma gerçekleşirse çocukları annesine bırakır yani bunu göze bile almaz.ama bu durumda nafaka alınabilir mi her çocuğu için?çünkü bayan arkadaşımda öğretmen olduğu için nafaka sorun olurmu?eğer nafaka sorun olmazsa,her çocuk için ne kadar nafaka alır?belli bir meblağ varmı?
3-tazminat alabilirmi?alırsa ne diyerek ne öne sürerek tazminat alır?
4-arkadaşımın eşi ben avukat falan tutmam,çünkü ben boşanmak istemiyorum falan diyormuş,bu durumda ne olur?
5-dava dilekçesi için bu sorunlar göz önüne alınırsa nasıl bir dilekçe hazırlanı-malıdır?
arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünerek,şimdiden hepinize teşekkür ederim.saygılarımla...