Araç vergi borcu bana geliyor
merhaba
1996 da 06**** plakalı aracı başka birine satması için vekaletle "ALİ VELİ" 'ye verdim. "ALİ VELİ" benden aldığı vekaletle başkasına sattıgını iddia ediyor ANCAK aracın trafikteki dosyasında herhangi bir satış görünmüyor. olay üzerinden 12 sene gecmiş(2008 yılına kadar olan vergi borcu postayla bize intikal etti).elimizde aracın kimde olduğuna dair bir malumat yok, verdiğimiz vekaletin noterdeki kaydı da yok.ve şu anda ne araca , ne aracın sahibine ulaşamıyorum.vekalet verdiğim adam aracı sattığını soylediği kişiyi hatırlamadığını söyluyor. dolayısı ile arac hala benim üzerimde görünüyor borcları bana geliyor.
bu mağduriyetimi gidermek için ne yapmalıyım?
Re: Araç vergi borcu bana geliyor
Sizin durumunuzda o kadar çok kişi var ki.. Malesef yapabilecek çok şey de yok. Savcılığa bir dilekçe ile başvurun. Durumu anlatıp aracımın şuç, terör vb. olaylarda kullanılabilceği endişesindeyim derseniz en azından bu tür bir duruma karşı önlem olur.
Re: Araç vergi borcu bana geliyor
elinizde noter satışı varmı veya satış yapıldı ise noter satışını elde edebilirseniz işiniz kolay.
Trafikte ancak arabayı alan kişi noter satışını trafiğe verirse trafikte olur yoksa olmaz.