Kefillik ne zaman sona erer?
Herkese Merhaba,
Forumda yaptığım aramalar sonucu ulaşmak istediğim bilgiye tam olarak ulaşamadım. Bazı mesajlardan sonuç çıkarttım ancak emin olamadığım için bu mesajı yazarak sizlerin zamanını çalıyorsam kusura bakmayın benimle aynı konuda soru sahibi olanlara ise yardımcı olmayı umuyorum..
3 sene önce bir şirketin kiraladığı işyerine kefil oldum. ilk yıl kira vs ücretler zamanında ödendi ve sorun olmadı. İlerleyen yıllarda da karşılıklı sözlü anlaşma yaparak kira oranı arttırıldı ve kiracı oturmaya devam etti yeni sözleşme yapılmamasına rağmen eski sözleşmede belirtilen %10 luk artış yapıldığı için sözleşme devam etti. Ancak bu yıl şirket kirayı ödeyemedi. Şimdi mal sahibi sen kefildin sen ödeyeceksin diyor. Ben yaptığım araştırmalarda sadece ilk sene kefillik görevim olduğu sonucuna vardım. 3. sene içinde kefilmiyim (kefiilliğim devam ediyor mu) kefilliğim ne zaman ve ne şartlarda sona erer tam olarak bilemiyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim...
Re: Kefillik ne zaman sona erer?
Kira sözleşmesi 1 yıllıksa, 1 yıl boyunca, 10 yıllıksa 10 yıl boyunca kefillik devam eder.
Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkmak istemezse sözleşme kendiliğinden birer yıllık sürelerle sözleşme yenilenir. İşte bu "kendiliğinden yenilenme" aşamasında eğer kefil yeniden kefaleti kabul etmezse, kefaleti sona erer.
İmza attığınız sözleşmenin kaç yıllık olduğunu öğrenin. Süresi dolduktan sonraki dönem için icra takibi yapılırsa zamanı içinde (7 gün) itiraz edin.
Re: Kefillik ne zaman sona erer?
teşekkür ederim umarım bu bilgi ihtiyacı olan herkesin işine yarar...