Re: Maddi manevi tazminat
Maddi tazminat davası açamazsınız.çünkü akbili basmamış herhangi bir maddi zarara uğramamışsınız.
Manevi tazminat davası için geç bile kalmışsınız,size benzemeyen resimle akbil basmanıza engel olduğu için 1.000.000YTL lik bir dava açmanızı öneririm,böylece alacağınız tazminatla artık işe de gitmenize gerek kalmaz,azar da işitmezsiniz.
evet halen daha çok kötüyüm sinirlerim bozuldu sabahtan beri ağlıyorum.bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ama şahıs davasımı yoksa kooparatife bağlı oldugu için direk onlaramı açmalıyım bilmiyorum:(
Alıntı:
ermina rumuzlu üyeden alıntı
evet halen daha çok kötüyüm sinirlerim bozuldu sabahtan beri ağlıyorum.bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ama şahıs davasımı yoksa kooparatife bağlı oldugu için direk onlaramı açmalıyım bilmiyorum:(
İşe geç kalmanızdan dolayı maaş alamama veya dolaylı yoldan maddi hak kaybınız varsa maddi tazminat davası açabilirsiniz.
Manevi taminat davasını da kişisel olması sebebiyle şahsa karşı açmalısınız. Tabi ki olay esnasında orda bulunan kişilerden şahit göstermeniz önemlidir bu hususta. Ve abartıldığı gibi yüksek bir tazminat miktarı beklememenizi tavsiye ederim.
Cevap: Re: Maddi manevi tazminat
Alıntı:
Av.Kasım Erbilli rumuzlu üyeden alıntı
İşe geç kalmanızdan dolayı maaş alamama veya dolaylı yoldan maddi hak kaybınız varsa maddi tazminat davası açabilirsiniz.
Manevi taminat davasını da kişisel olması sebebiyle şahsa karşı açmalısınız. Tabi ki olay esnasında orda bulunan kişilerden şahit göstermeniz önemlidir bu hususta. Ve abartıldığı gibi yüksek bir tazminat miktarı beklememenizi tavsiye ederim.
Merhabalar....
Forumda konuyu nasıl açmam gerektiğini bulamadım. O yüzden buradan sormak istiyorum size umarım yanıtlarsınız.
Şiddetli geçimsizlik sonucu boşanan bir çift ve ilgili mahkemece karara bağlanmış nafaka+maddi ve manevi tazminat bedeli... Boşanan bayan eş bir müddet sonra yeniden evlenmiş ve sürekli ödenen nafaka kesilmiştir. Bahse konu olan tazminat bedelleri ise bayan eş tarafından icra takibine konulmuş ve tahsili yoluna gidilmiştir. Ancak bu meblağa tahsil edilmeden boşanan bayan eş yeni evlendiği eşi tarafından öldürülmüştür. Netice itibarı ile ödenmesi gereken bu tazminatı alması gereken bayan eş öldüğünden dolayı bu tazminat tutarı kime ödenir yada düşermi?
Vereceğiniz cevaba şimdiden teşekkür ederim...
Alıntı:
ctehuseyin rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar....
Forumda konuyu nasıl açmam gerektiğini bulamadım. O yüzden buradan sormak istiyorum size umarım yanıtlarsınız.
Şiddetli geçimsizlik sonucu boşanan bir çift ve ilgili mahkemece karara bağlanmış nafaka+maddi ve manevi tazminat bedeli... Boşanan bayan eş bir müddet sonra yeniden evlenmiş ve sürekli ödenen nafaka kesilmiştir. Bahse konu olan tazminat bedelleri ise bayan eş tarafından icra takibine konulmuş ve tahsili yoluna gidilmiştir. Ancak bu meblağa tahsil edilmeden boşanan bayan eş yeni evlendiği eşi tarafından öldürülmüştür. Netice itibarı ile ödenmesi gereken bu tazminatı alması gereken bayan eş öldüğünden dolayı bu tazminat tutarı kime ödenir yada düşermi?
Vereceğiniz cevaba şimdiden teşekkür ederim...
Daha önce aynı konuyu açmayı başarmışsınız, neden tekrar aynı soruyu sorma ihtiyacı duydunuz anlayamadım.
https://www.hukuki.net/showthread.php...159#post368159
sayın cte hüseyin manevi tazminat kişiye sıkı sıkıya bağlı bir niteliğe sahip olduğu için bu alacak mirasçılara geçmez ancak maddi tazminat alacakları mirasçılar talep ederse mirasçılara verilebilir.
Miras bırakan tarafından ileri sürülmüş bir manevi tazminat alacağı mirasçılara geçer.
Burada zaten hüküm altına alınmış bir alacak söz konusu. Borçlu mirasçılara ödeyecek.
Yalnız öldüren eş de mirasçı olduğu halde ona ödeme yok.