Kadının rahatsızlığı ve boşanma davası
merhaba...ben 2 yıllık evli bi bayanım...vajinismus problemimden dolayı eşimle hiç ilişkiye girememiş ve bu sorun aramızda gerginliklere sebep olmuştur.hem jinekolojik hemde psikolojik tedavi görmeme rağmen eşimin belli konularda beni yanlız bırakması tedaviyi olumsuz etkileyip bende tedaviyi reddeetme şeklini aldı.işin içine ailelerinde karışmasıyla olay bizim kontrolümüzden çıkıp birbirimizi iyice yıpratmamıza sebep oldu...çevreye karşı utanç duyguları oluşmaya başladı eşimde..ve şuanda anlaşmalı bi şekilde boşanma kararı aldık.nasıl bi dilekçeyle dava açabilirim.bana yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler...
Re: vajinizmus ve boşanma davası
Anlaşmalı boşanma olacaksa bu tip sorunlara dilekçenizde yer vermeniz veya şahit sunmanız gerekmez.
Anlaşmalı boşanma için
1. evliliğin en az bir yıl sürmesi,
2. iki tarafın velayet, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı konularının tamamında bir anlaşmaya varması,
3. aynı celseye iki tarafın birden çıkıp bu anlaşmayı kabul ettiğini sözlü olarak tekrar etmesi gerekir.
Dilekçenizde "2 yıllık evliliğimiz var. Müşterek çocuğumuz yok. Anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik. Nafaka, tazminat ve mal paylaşımı konusunda vardığımız anlaşma şudur: ... " diye yazmanız yeterli.
En az bir konuda anlaşmazlık varsa, anlaşmalı boşanma olmaz.
Taraflardan biri mahkemeye çıkmadan anlaşmalı boşanma olmaz.
Re: vajinizmus ve boşanma davası
teşekkür ediyorum...iyi günler...