merhaba ben 23 ocak 2003 te eşimden ayrıldım, altı ay evli kaldım bu evlikten 6 yaşında bir kızım var, ayrı yaşamaya başladıktan 8 ay sonra boşanma davası açtım hakim davayı karşı tarafın boşanmaya ititirazı neticesnde red etti, verilen 3 yıl geçen ocak ayında doldu, ayrıca boşanmayla birlikte sadece kızım için nafaka taleb ettim ama eşim üniversite öğrencisi oldu içn göreve başlayıncaya kadar birikmesine kara verildi, eşim okuldan atıldı öğrencilik durumu şimdilik yok, ayrıca maddi zorlukta oldum için 02 kasım 2007 de nafaka artırımı ve düzenli almak için nafaka davasını yeniledim, şimdilik geçen kasım ayından bu yana biriken 1 yıllık nafakayı vermiş ama odan önce birikmiş olan 4500 ytl civarı nafakayı vermek istemiyor, ölümle ailemi ve beni tehdidt ediyor kayın pederim, daha öncede bana tehdit ve hakaret ettiği için savcılığa başvurmuştum 100 ytl para cezası almıştı, şimdi benim size sorum olacak
1- eşimden şimdi bu 4500 ytlyi alabilirmiyim, şu anda öürenci değil ve 2008 öğrenci affı yürürlüğe girdimi bilmiyorum girerse bu aftan yaralanıp tekrar öğrenci konumuna gelecek ozaman tekrardan alabilirmiyim birikmiş nafakamı
2- kayınpederimi birdaha savcılığa gidip dilekçe versem durum ne olur daha öncedende şikayet etmiştim ve para cezası almıştı, dava açılmadan şikayet mümkün mü
birde kurban bayramı öncesi boşanma davası açıcam tekrardan duruşmaya gitmekten korkuyorum ve hatta aileme zarar vermelerinden korkuyorum,duruşma günü mahkemeden koruma isteyebilirmiyim ve bunu maddi boyutu ne olur bana ( korumanın)