Merhum babama önceden kalmış olan miras hisselerinin devri için nasıl bir yol izlemem gerekir?
Merhabalar, sitede kısa bir arama yapmama rağmen bu konuyla ilgili bir fikir sahibi olamadım. Eğer varsa ve ben farketmediysem özür dilerim. Benim sorum şu; Rahmetli babam 6 hisseli bir mirasın hissedarlarındandı. Hayattayken diğer iki hissedarında vekalet vermesiyle diğer iki hisse ve kendi hissesini yani toplam üç hisse satıldı. Ancak satış resmi satış yapılmadı o zaman. Babam mayıs ayında vefat etti. Biz şimdi o hisselerin resmi devrini de vermek istiyoruz alan kişiye. Bunun için ne yapılması gerekiyor? İzlememiz gereken yol nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: Merhum babama önceden kalmış olan miras hisselerinin devri için nasıl bir yol izlemem gerekir?
bilgisi olan yok galiba :(
Re: Merhum babama önceden kalmış olan miras hisselerinin devri için nasıl bir yol izlemem gerekir?
Babanızın tüm mirasçılarını gösteren veraset ilamı çıkarılacak. Veraset ilamında adı geçenler içinizden veya dışarıdan bir kimseye vekalet vererek satış işlemini gerçekleştirebilir.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta inşallah söylediğiniz şekilde halledebilirim bu işi. Tekrar çok teşekkürler...