Çekince koyarak İstifa ettim
Merhaba,
İlk olarak böyle bir hizmet verdiğinizden dolayı teşekkür ederim.Çalışmış olduğum şirketten 1 hafta önce,Ağustos-Eylül-Ekim ayı alacaklarım baki kalmak şartıyla istifa ettim.Ve aynen bu cümle'yi istifama yazdım.Şirket ısrarla paramı vermemekte.
Durum tamamen lehime diye düşünüyorum ama fikirlerinizi almak isterim.Eğer dava açarsam ne kadar süre içerisinde sonuçlanır?
Re: Çekince koyarak İstifa ettim...
Siz istifa dilekçenize not düşmeseniz de daha önce çalıştığınız dönemlerden dolayı alacağınız baki kalır. Bunları almak için dava açabilirsiniz.
Ne kadar süre çalıştığınızı yazmamışsınız ama şirketin de çalışma sürenize bağlı olarak sizden ihbar tazminatı alacağı vardır. (İstifa eden ihbar süresinden önce ayrılırsa işverene ihbar tazminatı öder.)
Dolayısıyla alacakları ve verecekleri birbirine mahsup edip kalanın ne olduğuna bakmalı.
2 sene kadar çalıştım.İhbar tazminatı konusunda ise anlaştık.Ben hiç yıllık izin kullanmadım.1 hafta iş arama izni.vsss
Dava ne kadar sürede sonuçlanır?
Davanın ne zaman sonuçlanacağı mahkemenin yoğunluğuna göre değişir.
Ayrılma sebebi olarak ücretlerinizin ödenmemesini belirtti iseniz,bu durum size haklı nedenle derhal fesih hakkı verir.İhbar öneline uyma zorunluluğunuz yoktur.
Kıdem tazminatı+ kullanmadığınız izin ücretlerinizi talep edebilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.
--------------------------------------------------------------------------------
2 sene kadar çalıştım.İhbar tazminatı konusunda ise anlaştık.Ben hiç yıllık izin kullanmadım.1 hafta iş arama izni.vsss
Sayın Greg,
İhbar süresi konusunda anlaşmaya vardığınızı söylemişsiniz.Bunu yazılı olarak yapmış mıydınız? Sizin gibi aynı istifayı bende vereceğim birazdan.Bende sözlü olarak anlaştım ihbar süresini.Gerek yok dediler ama sonradan lehime kullanılmasını istemiyorum.Satış primlerini ise vermeyeceklerini söylemekteler :(