Aile konutu şerhi konmuş dairenin satılması
ben evlenmeden once konut kredisi kullanarak bır daıre aldım ve kredı kullanırkende kefıl gosterdım fakat aradan gecen sure ıcınde esımle anlaşmazlık cıktı ve bosanma davası actım esımde tapu ya gıdıp aıle konut serhı koydurmus benım sorum bu daırenın borclarını artık kefıl oduyor ( benım odeyecek durumum kalmadı odıyemıyorum ) ve kefılde daıreyı ıstıyor ben buna ıtıraz etmıyorum acaba bana nasıl bır dava acarsa tapu ustunde kı aıle konut serhını ortadan kaldırarak kefıl daıreyı kendı uzerıne gecırır ve ıcınde kı oturanı nasıl çıkartır acıl cvp beklıyorum
Re: Lütfen Okuyun ve Bılgı VERINIZ
Alıntı:
rehber_70 rumuzlu üyeden alıntı
ben evlenmeden once konut kredisi kullanarak bır daıre aldım ve kredı kullanırkende kefıl gosterdım fakat aradan gecen sure ıcınde esımle anlaşmazlık cıktı ve bosanma davası actım esımde tapu ya gıdıp aıle konut serhı koydurmus benım sorum bu daırenın borclarını artık kefıl oduyor ( benım odeyecek durumum kalmadı odıyemıyorum ) ve kefılde daıreyı ıstıyor ben buna ıtıraz etmıyorum acaba bana nasıl bır dava acarsa tapu ustunde kı aıle konut serhını ortadan kaldırarak kefıl daıreyı kendı uzerıne gecırır ve ıcınde kı oturanı nasıl çıkartır acıl cvp beklıyorum
Üye olurken belirtilen şartları okumadınız galiba? Cevap vermek diye bir zorunluluk yok.
Sevgılı hukuk cu arkadaslar abıler ablalar cvp verın ne olur
Aile şerhini koyan mahkemeden bu şerhin kaldırılmasını isteyeceksiniz yada boşanma davası ve mal ayrılığı sonuçlanacak ev üzerinde mal paylaşımınından üzerinize hisse düşmesi durumunda kefil evin size ait kısmı üzerine haciz koyabilir önerim evraklarınız ile bir avukata danışınız
Re: Aile konutu şerhi konmuş dairenin satılması
AMa Aile Konut Şerhi Mahkeme Değil Kendisi Tarafından Direk Tapuya Gidilerek Konmuş
Boşanma davası sonuçlanmadan şerhi koyduran kişi dışında şerhin kaldırılması mümkün değil.
cevaplarınız ıcın tesekkur ederım yanlız sunu sormak ıstıyorum ben bunu evlenmeden once aldım ve herhangı bır evlılık anlasmasıda yapmadık
ayrıca ben artık odıyemıyorum ne olursa olsun ıcraya mı gıtsın gıtsın o zmn ıcraya oyle mı dıyım
Evlenmeden önce aldınız,evlendikten sonra kredi taksitlerini ödemeye devam ettiniz.2002 den sonra aldıysanız,eşiniz birlikteliğinizin devam ettiği sürece yaptığınız ödemeler nedeniyle hak sahibidir.
ama odelemelerım banka uzerınden kendı hesabımdan dırek havale eft oalrak yapılıyor maas hesabımdan otamatık cekılıyor yanı kendısıde bu odemelere bır katkıda bulunmadıgını kabul ettı ben 05-05-2007 de daıremı aldım 8 ay sonra evlendım 3 ay sonrada bosanma davası actım
sımdı ben artık odeme gucum yok bu durumda hem kefıl hem de mal sahıbı magdur oluyor
ıcaraya gıdersede degerının altında satılacak yıne borc kalacak ben ne yapayım sız soyleyınız