İbraname İmzalandı Ancak Alacak Tespit Edildi
Çalışma koşullarıdna değişiklik sebebi ile sözleşmem fesih edildi, ihbar ve kıdem tazminatım ödendi ve bunun üzerine ibranemyi imzaladım.Ancak şuan farkettim ki, işveren genel tatil ücretlerini ödememeiş, ve geçemiş 2 yılda bir çok kez ulusal bayramda ve dini bayramda çalışmışlığım bullunmakda.O günlerde çalışdığım, işverinin bana yolladığı çalışma planlarıyla belgenebilir ve bodroda genel tatail ücreti yani boş, yani ödenmediği de ıspatlanabilirAncak, imzaladığım ibranamede "İşveren Şirketimizi, kıdem ve ihbar tazminatlarım, her türlü üretim, hafta, ulusal bayram ve genel tatil günü alacakalrımı, fazla çalışma, izini ikramiye, her türlü sosyal yardım ve hizmet sözleşmem ile ilgili tüm hak ve alacakalrım konusunsa, SERBEST İRADEM İLE, DÖNÜŞÜ MÜMKÜN OLMAMAK ÜZERE, KESİN BİR ŞEKİLDE VE GENEL OLARAK İBRA ETTİĞİM, KABUL VE BEYAN EDERİM" ifadesi yer almaktadır.İmzaladığım bu ibranameye karşın, işverenine karşı, alacakalrım konusunda iş mahkemsine dava açabilirmiyim??
Re: İbraname İmzalandı Ancak Alacak Tespit Edildi
Genel tatil ücretlerini ödememiş ne demek?
Re: İbraname İmzalandı Ancak Alacak Tespit Edildi
misal ramazan bayramın 1. ve 3. günü çalıştım, ancak %100 ödenmesi gerekirken o günlerin ücreti normal ödendi, yani normal günlük ücret karşılığı.
29 Ekim 19 mayıs da da aynı durumlar söz konusu, hak ettiğim hafta tatil ücretleri de (çalışmaksızın ödenmesi gereken ücret) ödenmemiş