Arsamı sattıktan sonra alacaklı satış iptali davası açabilir mi?
Öncelikle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bana ait bir arsam vardı satmak istedim . tapuya gittiğimde arsamda haciz oldugunu sölediler. arsamı hacız başkasına satarak borcumu kapattım .
başka bi şahsada aynı zamanda borcum vardı . fakat sattıgım zaman tapuda 2. borcumla ilgili herhangi bir haciz emri yoktu.
Aradan yaklaşık olarak 1 ay gecti ve 2. borcum olan sahsın avkukatı bana bir ihtar çekti .
.... tapusuna kayıtlı .... gayrimenkülüzü size ödeme emrinin tebliğinden sonra alacaklıdan mal kaçırmak maksadı ile tapuda devretmişsiniz.
İcra-iflas kanunun 278. maddesine göre yapmış oldugunuz tasarrufun iptali için ve yine icra -iflas kanununun 331 maddesine göre borçlulardan mal kaçırmak kastıyla hareket ettiğiniz için hakkınızda ceza davası açılacaktır.
Bu konuda bana herhangi bi ceza gelirmi ? Zaten arsamıda borcumdan dolayı satmıştım ve tamamını borcuma verdim
Re: Arsamı sattıktan sonra alacaklı satış iptali davası açabilirmi?
ivazsız tasarrufların iptali için dava açılabilir ayrıca karşı taraf avukatı herhangi bir muvazaa görürse ve bunu kanıtlarsa tasarrufun iptali mümkündür. İkinci alacaklının icra takibini nezaman açtığı, satış bedeli olarak ne gösterdiğiniz, kime sattığınız burda önemli olabilir. maduriyet yaşamamak için bir avukata başvurun.