İlk eşi zamanında edinilmiş mal Hakkında
Şimdi babam ilk eşi zamanında Bi ev almış. Sonra eşi öldükden sonra ikinci evliliğini yaptı. babam 96 da vefat etti üvey annemde bu sene vefat etti.
Şimdi üveyanneden hiç evlat yok. Yaşadığı evin yarısı üvey aannnenin üstüne ve evin içinde bir sürü eşya var.
Bu eşyalardan üvey annemin kardeşleri hak idda edebilirlermi ?
Ve babamın ilk eşi zamanında alınmış olan evden pay alabilirler mi ?
Umarım anlatabilmişimdir
SAYGILAR !!!
Re: İlk eşi zamanında edinilmiş mal Hakkında
Babanız vefat ettiğinde eşi yasal mirasçısıdır.Bu mirasçı vefat ettiğinde miras hakkı altsoyuna( çocuklarına),altsoy yoksa üst soyuna( anne babaya),üst soy yoksa üst soyun alt soyuna( o anne babadan olan çocuklara) geçer.Bu durumda üvey annenizin anne babası hayatta değilse kardeşleri üvey annenizin payını paylaşabilirler.
ya şimdi ben şöyle bişi okumuştum
İlk eşi zamanında alınan Maldan ikinci eş Hak idda edemez diye ondan bu kadar takılı kaldım.
üveyanneden hiç çocuk yok. O zaman kardeşleri pay alıyorlar yani
tşk
Alıntı:
elektrogoksel rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi babam ilk eşi zamanında Bi ev almış. Sonra eşi öldükden sonra ikinci evliliğini yaptı. babam 96 da vefat etti üvey annemde bu sene vefat etti.
Şimdi üveyanneden hiç evlat yok. Yaşadığı evin yarısı üvey aannnenin üstüne ve evin içinde bir sürü eşya var.
Bu eşyalardan üvey annemin kardeşleri hak idda edebilirlermi ?
Ve babamın ilk eşi zamanında alınmış olan evden pay alabilirler mi ?
Umarım anlatabilmişimdir
SAYGILAR !!!
Kulaktan dolma bilgileriniz yanlıştır. Mirasçılık bir kişi vefat ettiğinde kimlerin hayatta olduğuna bağlıdır.
Babanız vefat ettiğinde o an evli olan eşin miras payı (çocuklarla birlikte mirasçı olduğu için) 1/4'tür.
Bu 1/4 babanızın tüm malvarlığındaki hakkıdır. Nasıl ki, sizin siz doğmadan önce edinilmiş mallarda hakkınız var, eşin de evlenmeden önce alınan mallarda miras payı oranında hakkı vardır.
Üvey anneniz vefat ettiğinde siz üvey annenizin mirasçısı olmazsınız. Dolayısıyla babanızdan ona kalan hisseler daha sonra kardeşlerine miras olarak kalacak.