İşten baskaşı aracılığı ile kovulduğumu öğrendim
Efendim malumunuz benzeri konular içeren ne kadar konu okuduysam da benim derdime deva gibi gözükmedi. o kadar çok konu ile kesişiyorum ki; artık hangisinde karar kılacagımı şaşırmaya başladım.
Çalışma düzeni olmayan bir işe başladıgımı ve gerekirse cumartesileri de çalışacagımı belirten bir is görüsmesinden sonra işe alındım. 3 ay sonra sıkıntılar başladı. yönetici kadro ile arada ufak tefek prüzler ortaya çıktı. herdaim sabredip isimi elimden gelen en iyi sekilde ve özveride bulunarak yaptım. buna ragmen bir türlü yaranamadım. herzaman ezilen taraf oldum. mesailer pazarlara yansımaya başladı. bazen is icin 2 günde bir evime gider oldum. genelde 45 saat olan çalışma süresi gibi bir derdim olmamasına ragmen 50 saatin üzerinde calistim cogu zaman. ne milli bayram ne de resmi tatil dinlemediler. en zor anlarda günü kurtaran ben oldum. baska teklifleri zor zamanlarda kalan isverenim için reddettim. bu günlerde üzerime daha çok gelinmeye baslandı ve kriz bahane edildi. kac zamandır istedigimiz bize yardımcı olabilecek bir ekip arkadaşı yeni işe alındı. en son yaptıgımız toplantıda biraz daha sıkıntı vererek yönetim tarafından üzerimize gelindi. 18:30 çıkış saati olmasına ragmen müdür(sorumlu yönetici) bunu kendisine yediremeyip cuma günü arkamdan çıkarma kararı almış. bu haberi cumartesi günü akşam aynı saatlerde bana birtakım insanlar tarafından ulaştırıldı ve pazartesi günü ik ile görüşüp ilişigimin kesilmesi istenildi. 01-12-2007 ve 08-11-2008 tarihleri arasında çalıştıgımı yıllık izin kullanmadıgımı (ki öyle birşey yok denildi benim için.) ve bu ay sonu askere gitme durumum oldugundan veya tam bir yılımı tamamlatmamak için işime son vermiş olabilecegini düşünmekteyim. (biraz komplo teorisi gibi olsa da) iş sözleşmesi imzalamagım gibi birçok kişinin de benzeri durumlar da oldugu gibi maaşımın yarısını elden aldım. +gider makbuzları ile imzalı her ayın sonunda maaşımdan kesilen avans makbuzlarım da şirkette, bu durumda ben neler yapabilirim ve hangi tazminatları alabilirim?
teşekkürler, saygılar...
Re: isten baskasi araciligi ile kovuldugumu ögrendim
Tazminat açısından 1 yılın doldurulması gereklidir. Ancak İş kanunun iş güvencesi hükümleri gereğince fesih tarihinden itibaren işe iade davası açıp, işe iadenizi, iade edilmediğiniz takdirde tazminat almak haklarınızı hatırlatırım.
Daha fazla bilgi için "işe iade" şeklinde forum araması yapın. İstifa yazısı almak isterlerse de asla imzalamayın...
Re: İsten baskasi araciligi ile kovuldugumu ögrendim
teşekkürler... yarın durum belli olacak sanırım.