Mesken olarak geçen biryerin işyeri olarak kiraya verilmesi
Eylül ayının 20 sinde bir şahıs şirketi kurarak İzmir-Hatay da ikinci kat olan bir daire kiraladım.Daireyi kiralarken tapuda mesken mi yoksa işyerimi olarak geçtiğini sorduğumda evin tapuda mesken olarak geçtiği ve ev sahibi tarafından kat maliklerinin imzası bulunan bir kağıt(benden önceki bayan kuaförü için alınmış) gösterilerek muvaffakatin alındığı söylendi.Bunun üzerine işyeri olarak kira kontratı düzenlendi.Konak belediyesine işyeri ruhsatı almak için başvurduğumda bu kağıdın geçerli olmadığı,bütün kat maliklerinin noter onaylı apartman karar defterine imza atmaları gerektiği söylendi.Bu durumu ev sahibine bildirdim kendisi imzaları 6 hafta boyunca toplamaya çalıştı fakat 21 maliğin onayına karşılık bir malik onay vermedi.İşyeri sahibinden yaptığım taşıyamayacağım malların bedelini talep ettim.Bunlar;iki aylık kira,emlakçı komisyonu,reklam bedeli,daire içine yapılan ara kapı ve kolon giydirme bedeli olan 7.500.ytl yi talep ettim.Fakat ev sahibi hiçbir ödeme yapmıyacağını söyledi.Bunun üzerine dava açmayı düşünüyorum,sizce davayı kazanabilirmiyim yada hangi kalemlerin parasını talep edebilirim.Saygılarımla............
Re: Mesken olarak geçen biryerin işyeri olarak kiraya verilmesi
hukukta buna galiba kusurlu .makul sürede düzeltilemeyen ,ayıplı mal tabirini bilmiyorum kullanabilirmiyiz. istediğiniz şartları gerçekleştiremeyen ev sahibine durumu düzeltmesi için bir süre veriniz.bunu noterden ihtar çekerek yapmanızı tavsiye ederim.süre bitiminde bir akti fesh etme ve zararınızı tazmin etme hakkınız var.
avukata danışarak bence zaman geçirmeden .süre bitiminde dava açınız.hukukı yardım şart.
Sözleşmenizi de birkaç kez okuyun.
Yapacağınız tadilatlardan dolayı herhangi bir talepte bulunamayacağınız ve çıkarken eskisi gibi teslim etmeniz gerektiği de yazılı olabilir.
Reklam, emlakçı komisyonu ve tadilat bedelini alabilmeniz zor görünüyor.
evet sdt23 haklı .benim yorumum hatalı .eğer elimizde bir anlaşma veya yazılı bir metin yoksa bütün bunlar olabilir.ki evsahibinizde bunu düşünerek kendinden emin konuşuyor olmalı.bütün bunları nasıl ispat edeceğiz.hepsine hayır ,kendi kendine birşeyler yapmış derse nasıl cevap vermeliyiz.
galiba tam düşünmeden yorumladım.konu enteresan de geldi .galiba acele bir yorum yaptım .yanıldım.