ikinci sefer soy adı değişikliği
Sevgili arkadaşlar ben aşağıda sorunumu yazmak istiyorum umarım bilgisi olanlar bana yardımcı olur isim ve soy ismimi topluma açık bir site olduğundan açık olarak yazmayacağım örnek vererek yazacağım.2007 yılında babam vefat etti olaylar ondan sonra başladı.
2008 yılını şubat ayında sülalede bazı kişilere kızdığım için soy adımı değiştirdim ama o kadar bunaltılarki bende sinirlendim değiştirdim değiştirirkende sülale lakabımız olan hekimler soy adını aldım normalde soy adım korkmazdı ancak ani bir sinir beni bu yolla sevk etti ancak daha sonra ailemin tek erkek evladı olarak sorunlar yaşamaya başladım anemin soy adı korkmaz benimki hekimler annemden habersiz değiştirdiğim için bana küstü ve tekra korkmaz yaptırmadan konuşmayacağını söyledi ben şimdi çok pişman oldum değiştirikende hakim bir şahit dinledi ve arkadaşım bizim hem sülale lakabımız ile hemde soy adımız ile anıldığımızı söyledi doğrusuda buydu ancak Türk medeni kanununun 27. maddesine göre Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.diyor bende zarar gördüm ve çok pişmanım bir yılda dolmadı anneme ve vefat eden babama ihanet etmiş gibi görüyorum kendimi ancak nüfus kanununun 36/b) maddesine göre Aynı konuya ilişkin olarak nüfus kaydının düzeltilmesi davası ancak bir kere açılabilir. Ad değişikliği halinde, nüfus müdürlüğü bu kişinin çocuklarının baba veya ana adına ilişkin kaydı, soyadı değişikliğinde ise eş ve ergin olmayan çocukların soyadını da düzeltir.diyor
Bu hükümler uyarınca birde Gerçek dışı beyan
MADDE 67- (1) Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır maddesi var ancak ben gerçek dışı beyanda bulunmadım sülalemiz hekimler bilinir soy adımız korkmaz ben hekimler soy adını aldım şimdi tekrar korkmaz soy adını alak istiyorum bu konuda lütfen bana yardımcı olunuz şimdiden çok saolun hepinize iyi çalışmalar
Re: iki soy adı kullanmak
Neden soruma cevap verilmedi şeklinde sorgu hakkınız yok. Siteye sorulan sorulara cevap alabilmek bir hak değil, ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığa sahip olabilecek kişilerin iletilerinde ne şekilde davranmaları gerektiği ise forum kurallarında açıkça yazmaktadır. Burada yazan kişiler henüz arkadaşınız da değildir.
Sorunuza gelince, hukuki yararınız olduğu sürece tekrar dava açabilirsiniz. Kanımca, örneğin soyadı değişikliğinin size verdiği zarar, uyumsuzluk ve karışıklığı ileri sürerek tekrar değiştirme talep edebilirsiniz.
kusura bakmayın ne yaza bilirdimki daha üslüplu bir şekilde bilgisi olan birisi var ise bana yardımcı olsun istedim ben yazımda her hangi bir üslupsuzluk görmüyorum ancak siz nasıl anladınız bilmem ama yinede verdiğiniz cevap için teşekkür ederim
Benim itirazım soruyu daha önce sormanıza rağmen mükerrer forum açmanıza idi...