Görevi Kötüye Kullanmaktan Suç Duyurusu
Selamlar. 2003 yılında adıyamanda görev yaparken eş durumu nedeniyle K.Maraş Devlet.Hastanesine NOKTA adromda göreve başlatmadı (kadrolu) tayin olarak tayinim çıktı.İl sağlık müd.hastanenin kadrosunun dolu olması nedeniyle asıl kadromda göreve başlatmadı.daha sonrada benim yerime Sağlık Müdürlüğü kadrolu tayin yaptı.Bu arada Sağlık Bakanlığıda asıl kadromda göreve başlatılmadığımı tespit ederek Mayıs 2003 ve Temmuz 2003 de asıl kadromda göreve başlatılmamı ivedilikle talep etmiştir.Bakanlığın göndermiş olduğu yazılardan 2005 şubat ayında HABERİM OLDU.Bilgi edinme kanununu dayanak göstererek Valilik aracılığı ile dilekçe yazarak yazıların örneğini istedim.yaklaşık 3 ay oldu cevap alamadım.Şağlık müdürlüğünün bu keyfi tutumu nedeniyle maddi ve manevi olrak kaybım oldu. Ayrıca 4 defa geçici görevlendirmeye tabi oldum.Eş durumu nedniyle tayinim yapılmıyor.7 aydır eşimden ayrı görev yapmaktayım.
Soru: Sağlık Müdürlüğünün bakanlık yazılarının gereğini yapmaması,Benim yerime torpilli pers.tayinini yapması.Personeller arasında ayrımcılık yapması Asıl kadroda göreve başlamamam nedeniyle telafisi olmayan maddi ve manevi kayıplarımın olması, Bilgi edinme Kanununu dayanak göstermeme rağmen yazıların örneğini vermemesi üzerine Sorumlular hakkında GÖREVİ KÖTÜYE (SUİSTİMAL) KULLANMASINDAN CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRMİYİM.
Hukukçu arkadaşların fikirlerini olmak istiyorum Lütfen yardım edin
Selamlar....