Eşimden boşanmak istemiyorum
12 senelik evlilik hayatımızdan sonra eşim anlaşmalı boşanma davası açtı
3 aydır ailesinin evinde kalıyor,ben sahsıma yapılan dava tebliğinden sonra hiçbir itirazda bulunmadım. ancak eşimden boşanmak istemiyorum kendisini seviyorum.Bu perşembe davamız var fakat ben gitmek istemiyorum. çünki ruh halim kaldırmaz.Davalı olarak duruşmaya gitmediğim zaman ne olur.Ayrıca davadan önce duruşma katipliğine boşanma istemediğime dair bir dilekçe vermem uygun olurmu? yoksa bizzat hakime boşanmak istemediğimi söylemelimiyim Saygılarımla
Re: Eşimden boşanmak istemiyorum
ben de sizin kadar yabancıyım bu konuya size yardımcı olamayacağım, ama size bi soru soracağım. mahkeme için tebligat kaç gün içinde yapılıyor. ben karşı tarafın dava açtığını duyalı 1 ay oldu ama hala bir tebligat kağıdı almadım. acaba dava açılmadı mı?
Re: Eşimden boşanmak istemiyorum
Alıntı:
spoiler rumuzlu üyeden alıntı
12 senelik evlilik hayatımızdan sonra eşim anlaşmalı boşanma davası açtı
3 aydır ailesinin evinde kalıyor,ben sahsıma yapılan dava tebliğinden sonra hiçbir itirazda bulunmadım. ancak eşimden boşanmak istemiyorum kendisini seviyorum.Bu perşembe davamız var fakat ben gitmek istemiyorum. çünki ruh halim kaldırmaz.Davalı olarak duruşmaya gitmediğim zaman ne olur.Ayrıca davadan önce duruşma katipliğine boşanma istemediğime dair bir dilekçe vermem uygun olurmu? yoksa bizzat hakime boşanmak istemediğimi söylemelimiyim Saygılarımla
Anlaşmalı boşanma için 3 şart birden sağlanmalı:
1. evlilik en az 1 yıl sürmeli,
2. taraflar boşanma, nafaka, tazminat, mal paylaşımı, velayet konularında tam olarak anlaşmalı,
3. anlaştıklarını her iki taraf da aynı anda, bizzat hakim huzuruna çıkıp ifade etmeliler.
Sizin durumunuzda en azından 2 ile 3. madde doğru olmadığı için siz çıkıp boşanmayı ve diğer konuları kabul etmezseniz boşanma davası çekişmeli boşanma davası olarak devam eder.
Boşanmak istemiyorsanız davaya çıkıp bunu söylemeli ve hakkınızdaki iddialar karşısında kendinizi savunmalısınız. Aksi takdirde dava yokluğunuzda devam eder, kendinizi savunma imkanı olmaz.